Jamesy Boy

Postat in Reviewuri de - iunie 11, 2014
Jamesy Boy

Trebuie sa incep prin a specifica faptul ca filmele cu si despre inchisoare si prizonieri nu sunt tocmai my cup of tea, dar uneori le accept, in speranta de a-mi largi orizonturile, mereu inguste pentru mine.

Nu mai stiu exact cum am auzit sau cine mi-a recomandat Jamesy Boy, sau daca l-am luat la intamplare, dar cert este ca rar mi-a fost dat sa vad un film atat de fara substanta si, practic, inutil pentru lumea filmului.

Partea cea mai proasta a filmului e ca incearca sa impuna o trecere intre prezent si trecut, deloc subtila si foarte vulgara, daca ma intrebati pe mine, care sare in ochi si e atat de evident de prost facuta incat isi pierde utilitatea, credibilitatea si abilitatea de a te face sa te simti bine urmarind filmul. Practic, asta ar fi scopul, nu? Sa te simti bine vazand un film.

Nu, Jamesy Boy nu te face sa te simti bine. Te face sa te simti ciudat, incercand sa intelegi amateur hour la filme de categoria B, cu actori care nu stiu sa joace, cu situatii mai mult decat jenibile (un portmanteu al penibilului si jenantului care este filmul), cu un scenariu care ar fi putut fi mediocru si cu un regizor foarte, dar foarte imatur si fara viziune.

Jamesy Boy (Spencer Lofranco) este de-a dreptul ridicol in rolul de white boy gangsta wannabe, iar trecerile sale de la 14 la cat are el in teorie in prezent sunt atat de evidente, incat nu ai cum sa-l crezi ca a avut vreodata 14 ani. Ori cei de la machiaj nu s-au priceput sa ascunda semnele etatii sale prea bine, ori totul a fost cuplat cu o lipsa acuta de talent – cert e ca James nu e credibil nici in prezent si nici in trecut.

Sarah (Taissa Farmiga) este o fiinta fara sare si piper, un personaj deloc captivant si interesant, venita parca pentru a echilibra o balanta care nu exista, in rolul stereotip de good girl care se indragosteste de bad boy. Tracy (Mary-Louise Parker) este absolut degeaba in film, iar, in rolul lui Conrad, Ving Rhames pare sa vrea sa salveze un film de stupiditatea sa, fara a reusi ceva in directia asta.

James Wood apare in rolul unui gardian la fel de mediocru ca si restul filmului, facandu-ma sa ma intreb ce naiba s-a intamplat cu el, dar cireasa de pe tort sau ce alta metafora doriti este aparitia lui Taboo in rolul unui prizonier, coleg de inchisoare cu Jamesy Boy. Acest Taboo, cunoscut fanilor de muzica pop proasta drept “amerindianul cu plete din Black Eyed Peas” joaca atat, dar atat de prost incat singura aparitia sa pe ecran ma facea sa disper si sa vreau sa arunc cu ceva in directia lui.

Ma rog, filmul este un pachet monumental de plictiseala, clisee, bad acting, bad writing, bad directing si orice alt fel de bad puteti gasi pe lumea asta, cu toate ca James Woods si Ving Rhames ar fi putut garanta ca ceva bun ai gasi in acest esec cinematografic de 109 minute. Eu clar nu-l recomand, nu intra pe nicio lista de must see si e doar pierdere de vreme.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu