Jason Bourne

Postat in Reviewuri de - iulie 29, 2016
Jason Bourne

Universul lui Bourne a dominat filmele de actiune din anii 2000 cu aproape acelasi succes pe care l-a demonstrat seria Misiune Imposibila. Era si normal, daca stai sa te gandesti la faptul ca Matt Damon era un Hollywood Darling in 2002 si ca erau putine filme cu si despre spioni/agenti secreti care sa fie la fel de captivante.

Mi-e greu sa inteleg logica din spatele lui Jason Bourne, alta decat “hai sa mai facem niste bani de pe urmele unei francize de succes“, pentru ca acest ultim film pare incredibil de tras de par, si nu din pricina vreunui scenariu putin plauzibil.

Pentru un film de actiune, Jason Bourne beneficiaza de un buget care ii permite tot felul de scene pline de efecte speciale, dar si un scenariu cat de cat coerent. Din pacate, insa, factorul uman se resimte puternic – actorii par sa joace fiecare in felul sau, exemplificand prin replici fara emotie situatii de urgenta, pline de un suspans ireal. Cand nu joaca exagerat, actorii din Jason Bourne par sa uite ca au de jucat scene dintr-un film, astfel ca pana si spectrul emotional al lui Matt Damon oscileaza intre “printesa care dramatizeaza totul” si “scaunul de lemn din bucatarie”.

Alicia Vikander, o tanara actrita care pare sa fi facut numai alegeri bune pana acum, are un rol nu numai prea scortos, dar si prea putin interesant, din pozitia caruia nu-si permite sa interactioneze cu restul personajelor in asa fel incat sa se faca placa. Nu mai pun la socoteala si faptul ca are un accent oribil, pe care mi-e greu sa-l reperez, si astfel, faptul ca ni se promite o noua continuare cu personajul ei (sau poate e doar impresia mea, doamne-ajuta!) pare o amenintare de-a dreptul!

Tommy Lee Jones, imbatranit si obosit, pare lipsit de chef in timpul scenelor sale deloc solicitante, iar restul actorilor care se perinda pe ecran sunt total neinteresanti.

Filmul lui Paul Greengrass promitea din trailer foarte mult, dar pe parcurs Jason Bourne a iesit doar prea stufos si prea aglomerat, prea putin credibil si prea tras de par.

Jason Bourne intra in cinematografe incepand cu 30 iulie. Multumesc RoImage si Grand Cinema Baneasa pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu