Killshot

Postat in Reviewuri de - aprilie 07, 2014
Killshot

In ultima vreme, mi-e cam greu sa gasesc un film care sa ma fascineze, asa ca am preferat sa play it safe si sa revad povesti care-mi sunt dragi. Killshot este una din acele povesti, pe care atunci cand te hotarasti sa o vezi nu iti dai seama ca deja ai trecut prin ea si cand ajungi pe la jumatate the certainity hits you at full speed. Cel putin asa am patit eu in primele trei dati cand l-am vazut.

Principalele motive pentru care am vazut filmul sunt, evident, Joseph Gordon-Levitt, intr-un rol diferit de ceea ce-l vazusem pana la momentul in care vizionat Killshot prima oara, si Mickey Rourke, in amintirea zilelor sale de glorie din tineretea lui (si a mea, of course). Mai punem pe langa ei si o Rosario Dawson umila, un Thomas Jane haotic si o Diane Lane relativ banala, si se naste Killshot, in anul de gratie 2008.

Filmul este, in mare parte, just a hot mess, but it’s hot none the less. Parte din povestea care acopera cuplul Colson (Thomas Jane si Diane Lane) este suficient de interesanta cat sa te tina lipit de scaun, dar nu suficient de legata incat sa te faca sa iti pese de personaje. Cel putin fostul Punisher nu m-a captivat deloc, iar Diane Lane nu reuseste sa tina relatia lor in atentia mea, cu toate eforturile de care da dovada.

Pentru mine, Blackbird (Mickey Rourke) este fascinant, iar modul in care se leaga de toate personajele ma tine legata de canapea. Batranul actor demonstreaza ca inca mai are charisma si inca mai poate sa intretina suspansul intr-un film. Cuplat cu un Joseph Gordon-Levitt la inceputul carierei (oarecum) indie, Rourke sprijina o poveste plina de greseli si pe care o face sa para mai buna decat e.

In ceea ce-l priveste pe Joseph Gordon-Levitt (Richie Nix), rolul sau de psihopat a fost o surpriza totala pentru mine. Asa cum m-a uimit in Mysterious Skin (si trebuie sa va povestesc si de filmul acesta), si in Brick, si in Don Jon, si chiar si in incredibil de plicticosul (pentru mine) Inception, Gordon-Levitt vine sa blow your mind cu un rol total neasteptat si defazat in ceea ce-l priveste cariera sa si ideile pe care le avem despre ea.

Trebuie sa mentionez si prezenta lui Rosario Dawson in rolul Donnei, plina de sex appeal, blocata intr-o relatie cu un derbedeu imatur, indragostita pe vecie de Elvis Presley si numerologie, un fel de copila inocenta, dar puternica.

Killshot e plin de goluri, evident. Povestea pare uneori grabita si poate ca la final va veti trezi cu gusturi lipsa. Nu spun ca filmul este grozav sau prea inteligent, poate pentru unii n-ar putea parea prea solicitant, dar credeti-ma – actorii merita toti banii. Indiferent ca-l urmariti pentru a-l vedea pe The Punisher in roluri umane, sau ca vreti s-o vedeti pe Diane Lane in inca un rol care nu va va face sa va aduceti aminte numele ei, sau ca vreti sa-l vedeti pe Rourke pretinzand ca e indian, sau ca vreti sa-l vedeti pe Don Jon la inceputul carierei “serioase”, Killshot este The Movie.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu