La migliore offerta

Postat in Reviewuri de - februarie 25, 2014
La migliore offerta

La migliore offerta este o poveste de dragoste incalcita, expusa treptat publicului prin paralela cu o licitatie a unui obiect pretios. Licitatia pare, astfel, un joc periculos si plin de suspansuri nebanuite, iar dragostea pare si ea mult diferita fata de clasicele povesti de iubire. Povestea din La migliore offerta este alambicata si plina de suspans, dar pe masura ce se dezvaluie, devine din ce in ce mai fascinanta.

Virgil Oldman (Geoffrey Rush) este directorul unei prestigioase case de licitatii, un personaj excentric si singuratic, plin de tabieturi si fixuri… Pana cand o intalneste pe ea – Claire Ibbetson (Sylvia Hoeks), o mostenitoare, daca asa ceva este posibil, chiar si mai excentica decat Virgil.

Urmeaza o superba tatonare si o permanenta iritare, iar Virgil o construieste pe nevazuta Claire din bucatele, dupa placul sufletului sau bolnav, iar Claire se lasa construita si deconspirata incetul cu incetul.

Virgil se bucura de aportul a doi “conspiratori” la fel de fascinanti ca si el. Robert (Jim Sturgess) il ajuta ocazional cu restaurarea diverselor obiecte mai mult sau mai putin ciudate, iar in timpul liber ii da sfaturi despre cum sa si-o apropie pe pe Claire. Billy Whistler (Donald Sutherland) e un prefacut fabulos, iar replica in care ii spune cu cinism ca el este persoana care ii procura femeile este neasteptat de puternica si ecourile ei se resimt pana la finalul filmului.

Filmul beneficiaza de o constructie detaliata si de o poveste captivamta, iar actorii sunt foarte bine alesi pentru rolurile lor. Rush este carismatic in rolul lui Virgil, Hoeks este un peisaj dezolant al dezumanizarii, Sturgess are ceva din strengarimea pustiului care se stie placut de femei, iar Sutherland este un batranel care se dovedeste a fi nemilos. Pana la final, rolurile se cam schimba, polii puterii se modifica si ei, si filmul dezvaluie adancimi pe care esti silit sa le ghicesti pe parcursul sau.

Toate astea nu inseamna decat ca La migliore offerta este un mister gata sa se dezvaluie celor atenti la detalii. Si fiti pe pace, detalii sunt destule, important e sa vreti sa le vedeti.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu