Let’s Be Cops

Postat in Reviewuri de - august 14, 2014
Let’s Be Cops

Esti in cautare de comedia perfecta de urmarit cu prietenii? Ceva care sa te distreze si relaxaze, fara prea multe pretentii? De preferinta, cu glume usurele, dar fara prea mult toilet humor? Ceva in care ridicolul si absurdul sunt batute doar de numarul cliseelor stupide? Atunci Let’s Be Cops e filmul potrivit pentru tine.

Pentru cei familiarizati cu umorul lui Jake Johnson si tipologia sa preferata de personaj – deadbeat good for nothing kind hearted semi-douchebagLet’s Be Cops nu aduce nimic nou, poate doar aceeasi Marie cu… alte haine, de politist de data asta. In rest, Ryan O’Malley (Jake Johnson) este la fel ca in orice film al sau – un 30 something imatur, fara perspective si fara curaj, plin de glume previzibile si situatii ridicole din care scapa prin metode de-a dreptul fabuloase si care nu se ia nici macar o secunda in serios.

Damon Wayans Jr. e coleg de platou cu Jake Johnson si in New Girl, dar si aici, intr-un rol la fel de typecasted ca intotdeauna, dar caruia Wayans Jr. reuseste sa ii dea ceva mai multa substanta decat te-ai fi asteptat. Rezultatul final este un Justin Miller (Damon Wayans Jr.) care reuseste sa evolueze – ma rog, pe cat posibil intr-o comedie usurica – de la un tip aparent fara viitor, speriat si las, la o persoana (relativ) stabila, integra si implinita, trecand, evident, prin multitudinea de apropouri gay si stereotipii de rasa.

Nina Dobrev suplineste un rol fara de care se putea trai bine mersi, cel al interesului amoros pentru – soc si groaza (din motive de clisee rasiale, evident) – Justin (Damon Wayans Jr.), alaturi de care manifesta absolut zero chimie, dar care rol ii inlesneste purtatul de fuste scurte si decolteu generos in absolut fiecare scena in care e prezenta. Numele personajului? Josie. And the Pussy. Cat. Because I make horrible jokes si ar trebui sa fiu inchisa pentru asta.

Din fericire, distributia se bucura de un Rob Riggle in plina forma, gata sa fie absolvit pentru rolurile sale de nenorocit amuzant in care a jucat pana acum, un James D’Arcy in rolul unui mafiot care nu impresioneaza prin altceva decat prin aspectul fizic si, poate, prin personajul sau unidimensional, si… No spoilers ahead.

Probabil unul dintre cele mai amuzante momente din Let’s Be Cops a fost dominat de Keegan-Michael Key, in rolul unui semi-gangster destul de haios in stupizenia sa, un Pupa “manjit” de Lil’ Wayne pe fata si cu o atitudine pe masura, al carei unic scop este atins din primele doua secunde – acela de a te face sa razi cu gura pana la urechi.

Tot amuzanta, dar destul de neremarcabila, e prezenta lui Jonathan Lajoie, de la care ma asteptam la un pic mai mult, sa spun drept. Lajoie reuseste sa fie fermecator cam ca in epoca lui Stay At Home Dad, dar fara prospetimea de atunci, si asta e un pic trist, luand in calcul tot contextul filmului.

Practic, filmul e un fel de 21 Jump Street-meets-New Girl, specia asta nou aparuta care perpetueaza ideea ca oamenii la 30+ ani au tot dreptul sa fie confuzi si deranjant de dezinteresati. Cel mai tare lucru la Let’s Be Cops e, cred cu tarie, muzica – un mix foarte bine echilibrat de pop, hip hop, rock si indie stuff, care ajuta personajele sa “adere” mult mai bine pe orice scena.

Al doilea lucru foarte bun la Let’s Be Cops e chimia dintre Damon Wayans Jr. si Jake Johnson, care par de foarte multe ori doua fete ale aceleiasi monede. Sa fim seriosi – un sportiv si un tocilar care face jocuri video, best friends forever? That thing never stands in real life!

Fara a se lua prea mult in serios si fara a dramatiza inutil situatii care nu necesita asa ceva, Let’s Be Cops este fix genul acela de comedie usurica al carei unic scop este sa te faca sa zambesti. Are momente mai bune si momente mai putin bune, dar partea cea mai buna e ca poti pleca relaxat din sala de cinema, si dupa film recomand o sesiune intensa de karaoke pe I Want It That Way.

 Multumesc OdeonFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu