Limitless

Postat in Reviewuri de - aprilie 15, 2014
Limitless

Am vazut saptamana trecuta trailerul de la Lucy, urmatorul film al lui Luc Besson, si am vazut ca lumea il asemana, printre altele, cu Limitless. Acelasi Limitless de care m-am tot ferit, pentru ca il are pe Bradley Cooper in rolul principal, dar pe care am zis sa-l urmaresc pana la urma, pentru ca povestea pare interesanta, iar Neil “McShaorma” Burger asta regizeaza si Divergent, si voiam un tablou mai cuprinzator al activitatii sale.

Ori am pornit eu cu prea multe asteptari, ori sunt eu prea plictisita de felul in care Bradley Cooper alege sa “joace” in filme. Oricare ar fi motivul adevarat pentru care Limitless m-a lasat usor dezamagita, cert este ca undeva, pe parcurs, filmul nu livreaza.

Ca si in cazul lui Divergent, Neil Burger isi face de cap tehnic si foarte minutios, iar cadrele sunt de o precizie de multe ori obositoare. Povestea, inspirata de romanul The Dark Fields al lui Alan Glynn, pare mult prea incarcata de cuvinte asa-zis noi, desi practic doar folosirea exagerata a lui “NZT” ca termen in sine devine obositoare.

Eddie Morra (Bradley Cooper) este un scriitor aflat intr-o pana creativa si intr-o perioada de blocaj in viata, iubita lui, Lindy (Abbie Cornish) il paraseste, asa ca se apuca de luat NZT si devine un geniu peste noapte. Bineinteles, nu fara cateva (multe) consecinte. Apare si Robert De Niro, intr-un rol care aproape ca imi place, si cam asta e filmul.

Cele doua staruri de pe afis ar putea atrage la prima vedere, iar partea vizuala, de care Mr. Burger s-a achitat admirabil, ar putea aduce in plus oameni interesati de subiect. Subiect care este folosit sa te atraga, pentru ca premisa este cel putin interesant, si care mai apoi se pierde in diverse razboaie. Razboiul dintre De Niro si Cooper. Razboiul dintre Cooper si drog. Razboiul dintre Cooper si rus. Razboiul dintre senzatia de a adormi la film si nevoia de a sta treaza, ca sa pot sa scriu despre el.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu