Live by Night

Postat in Reviewuri de - ianuarie 11, 2017
Live by Night

Ben Affleck mi se pare unul dintre cei mai supraapreciati actori si regizori de la Hollywood, dar noul sau efort, Live by Night, are un aer aparte, care a reusit sa ma vrajeasca, mai ales tinand cont de faptul ca eforturile sale regizorale de pana acum nu au reusit sa ma impresioneze.

Live by Night e si el atins de defectul dramelor prea lungi si prea incarcate, dar ceva din povestea asta te tine pe scaun, desi mi-as fi dorit ca totul sa se precipite. Affleck e Joe Coughlin, un irlandez mandru si indragostit, cu ceva ambitii ilegale, iar in prima faza i se opune o Sienna Miller in rolul unui interes romantic deloc credibil. Joe si Emma Gould (Sienna Miller) fac o echipa, pe cat de perfecta in teorie, pe atat de lipsita de carisma in realitate. Poate si din cauza asta filmul pare ca taraganeaza in primul act.

Diverse intamplari il duc pe Joe spre alte zari, mai exact in Ybor, Tampa, in plina epoca a prohibitiei, unde contrabanda cu romul produs de fratii Corrales prezinta la fel de mult interes precum prezinta si Graciella Corrales (Zoe Saldana). In acest decor fierbinte, Joe pare sa dezvolte atractii nebanuite, relatii nesperate si curaj incredibil, astfel incat pune la punct un intreg imperiu, fara sa omita interactiuni romantice cu Graciella, un rol in care Zoe Saldana e chiar incantatoare. Tot in acest act o avem si pe Elle Fanning, pe post de nimfa inocenta, numai buna de momit tragedii. Povestea filmului se incalceste si mai rau, de la un simplu razboi intre mafioti, la contrabanda post-razboi, Ku Klux Klan si fervoare religioasa, presarate pe alocuri cu promiscuitate acceptata si romantism in plina ilegalitate.

Al treilea act se precipita destul de repede, si constati cu uimire ca de fapt Ben Affleck, regizor si scenarist al filmului, a vrut sa lege prea repede itele unei povesti incomode. Affleck-regizorul incorporeaza in spectacolul sau niste scene de urmarire moderne destul de captivante, chiar daca prea putin realiste pentru vremurile respective. De asemenea, Affleck-regizorul isi plaseaza atentia pe alte personaje, nu pe al sau, si dezvolta un background frumos al Lorettei (Elle Fanning), al Emmei (Sienna Miller), dar si al Graciellei (Zoe Saldana). Joe e redus la un simplu povestitor, un pic cam afectat, dar in fond, nu e nimic in neregula cu asta.

Live by Night e o frumoasa poveste de spus la adapostul intunericului. Peisajele sale superbe, linistea care e transmisa spre public cu fiecare scena, ajuta la crearea unui univers special, in care noul Batman e un barbat sensibil, manat de razbunare, si oprit de iubire.

Live by Night intra in cinematografe incepand cu 13 ianuarie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu