Locke

Postat in Reviewuri de - aprilie 22, 2015
Locke

Daca e ceva care ma fascineaza cu adevarat la un actor, e capacitatea acestuia de a lua in serios absolut orice replica pe care o spune, de a se transforma in ceva incredibil si de a fi mereu altul, fara rezerve si fara sughituri de natura tehnica.

Tom Hardy mi se pare un tip care e foarte usor de trecut cu vederea – cand il vezi, asa mare si plin de muschi, ai impresia ca e doar un Channing Tatum mai batran si cu accent britanic. Ai senzatia ca e urmatorul pachet de muschi din filmele cu actiune (thank god for Mad Max, though!), dar istoria a demonstrat ca nu e chiar asa…

Rand pe rand, Tom Hardy a daramat stereotipuri, alegand filme si roluri indraznete, care sa-l puna in valoare, si Locke respecta aceasta regula. La prima vedere, continutul e simplu si direct – un nene, o masina si un telefon. Atat.

Asta e tot filmul, si pe bune ca e un spoiler si-mi incalc regula spunandu-va asa ceva.

Dar Locke e mai mult decat atat. Fara sa fie de vreo inovatie exceptionala, filmul il pune in valoare pe Hardy si ii da ocazia sa-si construiasca straturi peste straturi de personaj angoasat, ii da ocazia sa faca spovedanii, sa dirijeze afaceri si sa aduca suspansul pe patru roti intr-un mod mai subtil decat ar fi facut-o intr-un film clasic de actiune.

Tensiunea din masina condusa de Tom Hardy e vizibila aproape cu ochiul liber, si versatilitatea actorului e pusa la treaba in momente cruciale, in functie de interlocutorul sau. Totul e sufocant, totul e apasator, si totusi, filmul curge intr-o directie banala, fara a avea vreodata senzatia ca ceea ce se intampla e comun.

Per total, despre Locke poti vorbi doar povestindu-l si rapind din farmecul lui Tom Hardy, sau il poti viziona si savura in particular, pentru a trai o viata claustrofoba, conformista, dezbinata, dificila si atat de obisnuita…

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu