Logan Lucky

Postat in Reviewuri de - octombrie 02, 2017
Logan Lucky

Logan Lucky e un film de care am auzit din pura intamplare, aparut in Statele Unite cu mai mult de o luna inainte sa apara la noi si care promitea sa fie o comedie simpatica. Din pacate (poate pentru unii), din fericire (pentru mine), filmul depaseste granitele comediei clasice, aducandu-l pe Channing Tatum iarasi intr-un rol serios (sau intr-un rol de comedie pe care actorul si-a exersat talentele aproape nebanuite cu foarte mult succes), chiar daca nu la fel de solicitant ca cel din Foxcatcher.

Pe scurt, daca mi se da voie sa fac aceasta comparatie, Logan Lucky este Hell or High Water al anului 2017. Desi pur teoretic impart acelasi subiect si sunt diferite, stilistic, de la cer la pamant, cele doua filme au mult mai multe in comun decat a-ti crede in prima faza.

In primul rand, calitatea de underdog – ambele au beneficiat de foarte putina publicitate, dar rezultatul final a fost neasteptat de bun.

In al doilea rand, ambele sunt despre o pereche de frati, care “colaboreaza” mai mult sau mai putin pentru niste jafuri, in teorie dificile, care le solicita relatia.

In al treilea rand, filmele sunt pur si simplu bune – atat si nimic mai mult. Fie ca vorbim de duoul Chris Pine si Ben Foster, ambii experimentati in zona serioasa a filmelor, fie ca vorbim de Channing Tatum si Adam Driver, actori nu tocmai la inceput de drum, dar abia la inceputul activitatii mai serioase, ambele filme spun povesti de viata, romantate la maxim, daca vreti, dar nu mai putin plauzibile.

Logan Lucky, regizat de Steven Soderbergh, care mi se pare un personaj on his own, este bazat pe scenariul unei necunoscute – Rebecca Blunt, care-si face treaba exceptional in a picta personaje din nimic, in a le da “straturi” de personalitate, in a le construi relatii si in a le prezenta pe ecran. Bineinteles, faptul ca distributia e una profesionista si de mare calibru.

Cum ai putea ignora tocmai distributia, cand langa Tatum si Driver ii avem pe Daniel Craig, Seth MacFarlane, Katie Holmes, Hilary Swank, Katherine Waterston si Sebastian Stan?!

La suprafata, filmul pare aproape o comedie neagra despre situatii absurde si personaje care ar fi imposibil sa existe in realitate, dar dincolo de umorul subtil, filmul mi se pare unul serios deghizat foarte bine intr-o comedie de duzina.

Steven Soderbergh se intoarce la primele lui iubiri, filmele cu jafuri, si trebuie sa recunosc ca ii iese, din nou, extrem de bine. Logan Lucky poate fi drama, crime movie, thriller sau comedie – poate sa ia orice palarie vreti voi, numai sa-i dati o sansa – o merita din plin.

Logan Lucky a intrat in cinematografe incepand cu 29 septembrie. Multumesc Vertical Entertainment si Grand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu