All Is Lost

Postat in Reviewuri de - februarie 18, 2014
All Is Lost

Pe J. C. Chandor il cunosc de cand am vazut Margin Call, un film foarte direct si foarte detaliat despre inceputurile crizei din 2007-2008, iar pe Robert Redford il iubeam din copilarie (evident!). Noul lor efort colaborativ presupune abandonul starului pe o mare tulbure si care ii vrea raul, intr-un decor in permanenta ud si neprimitor.

Robert Redford este personajul principal (si singurul, si nenumit), urcat la bordul vasului Virginia Jean, si care incearca sa supravietuiasca pe o mare ostila, lipsit de resurse si de solutii.

Filmul este un survival movie clasic, dar Redford reuseste sa livreze un rol atat de profund si puternic, incat de cate ori apare pe ecran, scena e de un magnetism aparte si te face sa ramai atent, pentru ca personajul sau e plin de idei care-l ajuta sa supravietuiasca.

Urmarind All Is Lost atentia nu e deviata nicio clipa de la ecranul plin de apa si de dezastre. Totul vine natural – mai intai problema, apoi solutia ei, apoi nerbdarea si resemnarea si tot felul de sentimente mai mult sau mai putin utile, iar Robert Redford e alaturi de tine in fiecare secunda.

Actorul reuseste sa uimeasca prin capacitatea aproape inumana de a tine in priza atentia publicului intr-un rol fara prea multe cuvinte, un rol care oglindeste disperare si resemnare, dar si ingeniozitate si creativitate. Se pare ca aceasta colaborare, intre un actor veteran si un regizor putin experimentat, dar foarte atent la detalii, s-a sfarsit mai mult decat satisfacator, pentru ca rezultatul final este captivant de la inceput pana la sfarsit.

Nu ezit sa recomand filmul oricarei persoane intreaba de o metoda distractiva de a-si petrece timpul, cu toate ca filmul e departe de distractie. In All Is Lost te impresioneaza directia filmului, taria de caracter a personajului, decorul infernal, echilibrul regizorului si intensitatea la care se petrec toate lucrurile in film. All Is Lost e unul din putinele filme pe care am vrut sa le revad imediat cum s-a terminat, iar asta spune multe despre felul in care m-a captivat.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Un comentariu

  • waw, suna cel putin interesant:)

Lasa un comentariu