Lucky Number Slevin

Postat in Reviewuri de - iulie 16, 2014
Lucky Number Slevin

In frageda mea pruncie era destul de dificil sa gasesc un actor care sa aiba the whole package, sau cel putin asa mi se parea mie in anii copilariei mele (nici acum nu sunt departe de ganduri de felul acesta), dar cumva, Josh Hartnett a reusit sa se strecoare, pe langa un Bruce Willis carismatic si un Keanu Reeves total neindreptatit de soarta, in lista mea de preferinte in materie de actori de la Hollywood care arata bine si au talent.

Combinatia Hartnett-Willis este si cea care m-a impins sa vad Lucky Number Slevin, un film care pare sa aiba drept principal scop dezorientarea privitorului, facandu-l sa-si construiasca straturi de siguranta, pe care apoi i le doboara cu usurinta cu care ai darama un castel de carti de joc. Ceea ce se vrea a fi un fel de stil tarantinian adoptat unei situatii moderne sfarseste prin a fi o tentativa de film noir adus la curent cu lumea si care mizeaza pe salbaticia genului pentru a se impune. Lucru pe care il face cu destula usurinta, trebuie sa recunosc.

Trecerile de la actiunea exploziva la umorul relaxat si ironia fina livrate de actorii extraordinari din distributie ajuta spectatorul sa se integreze rapid in lumea ciudata a lui Slevin (Josh Hartnett), ajutat de Mr. Goodkat (Bruce Willis) si de Lindsey (Lucy Liu). Acest trio, chiar daca nu prezent in formula magica, reuseste sa ma captiveze, individual sau in grupuri de cate doi, si reuseste sa conduca actiunea unui film incurcat, violent si captivant.

Restul distributiei ii include pe dumnezeul atotputernic, The Boss (Morgan Freeman), The Rabbi (Ben Kingsley) si, pentru cateva secunde razlete, chiar si pe Stanley Tucci intr-un rol micut. Ce e interesant la Lucky Number Slevin e ca aduce pe ecran o doza foarte mare de inteligenta, impartita in umor, violenta si actiune, plusand cu caracteristicile filmelor noir, fara a uita sa aduca omagiu unor povesti celebre, precum The Usual Suspects sau Pulp Fiction. L-as recomanda tuturor celor care vor sa se ridice de pe canapea mai ganditori si celor care vor sa caute mistere peste tot in jurul lor.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu