Macbeth

Postat in Reviewuri de - octombrie 15, 2015
Macbeth

All hail Macbeth!

Sau ceva de genul. Sunt mereu curioasă de reinterpretari, iar trailerul promite multe, asa ca abia asteptam sa vad filmul cu Michael Fassbender, un actor caruia nu pot sa ii imput decat faptul ca mi-e teribil de antipatic.

De talent nu duce, insa, lipsa, iar rolul lui Macbeth i se potriveste ca o manusa. Cu acel gravitas atat de apreciat la Hollywood in ultimii ani, care ofera o relativa tridimensionalitate personajelor, cu un stoicism bine plasat si o furie si o teama interioare extrem de bine expuse prin priviri si arcuiri de spranceana, Fassbender este un spectacol on his own.

Marion Cotillard este superba, mai superba ca oricand in Macbeth. Arde de nerabdare si ambitie si il eclipseaza pe Fassbender de multe ori, fara sa intrige prin atitudinea ei rece si egoista.

Tehnic vorbind, Macbeth va multumi publicul in cautare de validari pe ratiuni estetice, dar si publicul familiarizat cu limbajul shakespearian. Justin Kurzel s-a intrecut pe sine spunand o poveste prin cadre captivante, alternari de slow motion cu exoplozii de culoare si decorate de un accent scotian uneori prea dur.

Singurul meu regret? Filmul e fara viata. Totul e un spectacol servit unui public care nu are un target specific, amplificat pentru a parea mai artistic decat e cazul, dar din pacate talentul actorilor e inecat vizual si auditiv. Nu stii daca filmul e pentru iubitorii de teatru, sau pentru fanele lui Michael Fassbender, pentru cei pasionati de trecut sau pentru oamenii captivati de cultura medievala. Ecranul e frumos, si povestea de pe el pare sa fie altceva. Nimic nu se leaga, actorii incearca din greu sa creeze o poveste, scenele nu au emotie, iar frumusetea lor e rece si impersonala. Poate ca Macbeth ar fi trebuit sa fie unul din filmele vedeta de anul asta – o drama cutremuratoare despre ambitie si egoism, dar am gasit mai mult suflet in sutii de Bucuresti, iar asteptarile mele au fost dezamagite din nou de Hollywood.

Macbeth intra in cinematografe incepand cu 16 octombrie. Multumesc OdeonFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu