Machete Kills

Postat in Reviewuri de - decembrie 02, 2013
Machete Kills

Machete revine in rolul justitiarului de ocazie in cel de-al doilea film al francizei nascuta de Robert Rodriguez, dar pentru un die hard fan ca mine Machete Kills este mai putin un prilej de a admira talentul regizorului si mai mult o gluma proasta.

Din pacate, Machete Kills kinda fails to deliver, cu toata avalansa de staruri care ii este pusa la dispozitie si cu toata mana libera de care (presupun ca) a beneficiat Rodriguez.

Danny Trejo e la fel de liniar in rolul sau de ex-federale si nu pot sa nu remarc multitudinea de replici de genul “Machete don’t *insert usual activity here*”, nascuta in primul “episod” al seriei odata cu “Machete don’t text”.

But Machete does text, de data asta, si o face cu sex-vixen-blonde-bombshell Amber Heard care, chiar daca nu spune multe, isi acopera partea de eye candy cu foarte, dar foarte mult sex appeal.

Din pacate, saraca Sartana (Jessica Alba) moare si lasa un gol in inima eroului principal, pentru care Luz (Michelle Rodriguez) isi dezvaluie latura ascunsa si sensibila intr-un fel de mexican stand-off subtil cu Blanca Vasquez (Amber Heard).

Cand am zis ca filmul e populat cu vedete, nu am mintit deloc. Charlie Sheen e presedinte cu atitudine si arogant peste masura, cu un nume care banuiesc ca e trimitere la caracterul sau real – Rathcock.

Luther Voz e jucat de un Mel Gibson incredibil de realist in rolul acesta, care vine cu o privire usor fanatica si aduce prea multa credibilitate unui personaj presupus nebun. Am remarcat, de asemena, ca Gibson pare foarte batran in acest film, iar in unele scene e de nerecunoscut…

Sofía Vergara vine cu niste pasiune la pachet si, chiar daca nu e o actrita pe care s-o apreciez prea mult, mi s-a parut potrivita in rolul de Madame Desdemona, man eater si matroana sexy. Vanessa Hudgens, din pacate, reuseste sa joace un rol simplu, de vreo trei replici, atat de prost, incat o uiti in secunda in care dispare de pe ecran.

El Chameleón e jucat, rand pe rand, de Walton Goggins (care este un actor genial si ar merita mai multa expunere), Cuba Gooding, Jr. (un alt actor care merita atentie), Lady Gaga (care joaca neasteptat de bine, intarindu-mi aprecierile initiale pe care le-am avut urmarindu-i clipurile) si Antonio Banderas (care nu a reusit sa depaseasca nici macar munca lui Lady Gaga de dinaintea sa).

Demián Bichir a reusit sa-mi mentina interesul treaz, chiar daca rolul sau era uneori de-a dreptul stupid, fiind un actor destul de capabil.

Per total, am avut impresia ca Robert Rodriguez a exagerat prea mult cu aceasta a doua parte a trilogiei sale. Cumva, exagerarea asta, mana libera pe care a avut-o Rodriguez a stricat un pic farmecul filmului, si am ramas cu senzatia ca Machete will never be the same again.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu