Magic Mike

Postat in Reviewuri de - noiembrie 18, 2013
Magic Mike

In 1997 am avut parte de un film clasic, The Full Monty, care a daramat destule prejudecati si a deschis un nou drum in cinematografie. 15 ani mai tarziu, Channing Tatum s-a hotarat sa ne povesteasca pe scurt viata lui, asa ca Magic Mike a urcat pe scena.

Recunosc, am fost putin reticenta si nu am vrut initial sa vad filmul asta, mai ales pentru ca Channing Tatum nu imi sugera ca ar avea prea mult talent, dar prezentele lui Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Joe Manganiello si Matt Bomer au facut mai usor acest supliciu.

Am zis cumva supliciu? Glumesc, a fost una dintre cele mai bune comedii vazute in ultima vreme! Am ras incredibil de mult, fara sa ma astept la asta, si cele 110 minute de Magic Mike au fost o relaxare.

Uneori, filmul e prea “in your face”, mult prea direct, dar banuiesc eu ca multe doamne si domnisoare nu vor avea nimic impotriva sa vada baietii de mai sus performand. Nu stiu cat de adevarat e ce se intampla pe o scena de striptease, pentru ca uneori am avut senzatia ca se aluneca prea mult in ridicol, dar cred ca, per total, rezultatul a fost amuzant, distractiv si armonios, fara sa devina penibil.

Channing Tatum m-a convins ca, poate, macar uneori, ar fi cazul sa i se acorde sanse mai multe si roluri mai credibile. Poate a fost si povestea autobiografica pe care ne-a spus-o in Magic Mike, dar poate ca totusi are si el un dram de talent.

Alex Pettyfer mi-e cunoscut din I Am Number Four si Beastly si pana acum m-a cam convins ca e leading man material. In celalte doua filme in care il mai vazusem era distribuit in clasicul rol principal masculin: plin de curaj, bunatate, bla-bla-bla de-asta plictisitor. Ei, rolul din Magic Mike e total diferit si m-a convins ca poate sa joace destul de bine si chestii uratele. So kudos for The Kid!

Matthew McConaughey… Oh, ce-as putea spune despre acest poor man’s Woody Harrelson? A fost suficient de distractiv de urmarit, malitios, sexy si foarte testy.

Cody Horn este, probabil, una dintre cele mai prost alese actrite din toate pe care le-am vazut pana acum. Daca cei care s-au ocupat de casting ar fi gasit un ananas caruia sa ii puna o peruca si caruia sa-i deseneze niste buze, probabil ca acel ananas ar fi jucat mai bine decat ea. In mod sigur ar fi fost un pic mai viu decat Miss Horn.

Restul actorilor sunt de umplutura, o foarte frumoasa si bine definita umplutura, cu care n-as putea sa nu fiu de acord.

Magic Mike e un film care nu te lasa hot & bothered, decat daca esti slab(a) de inger. Insa este un film care te va face sa razi in hohote, chiar si minute in sir (vreo 30, daca imi aduc bine aminte). Pentru baietii speriati de cantitatea de testosteron – nu e cazul sa va ingrijorati, pentru ca totul e imbracat in comedie lejera, care te lasa cu zambetul pana la urechi. Pentru fetele dornice de actiune – nici aici nu e cazul sa va speriati, sunt doar niste personaje (mai mult sau mai putin) fictive!

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu