Mission: Impossible – Rogue Nation

Postat in Reviewuri de - iulie 30, 2015
Mission: Impossible – Rogue Nation

Noul film din seria Mission: Impossible poate fi caracterizat doar prin cuvinte la superlativ. Bombastic, senzațional, magnific, extraordinar, captivant, magic – niciun cuvânt nu atinge măcar pe departe senzația pe care ți-o lasă Mission: Impossible – Rogue Nation.

Trebuie să recunosc deschis că Tom Cruise are o carismă care se apropie foarte mult de pedanteria superba a britanicilor în filmele cu și despre spionaj, și Ethan Hunt pare să fie încă unul din multele sale roluri iconice. Hunt este, că de obicei, extrem de bun la orice. Respirat sub apă, anticipat mișcări teroriste, strategii care implică mai-marii rețelelor de spionaj din lume – you name it. Ethan Hunt se pricepe la toate, and then some.

Dar nu despre realismul filmului vreau să vorbesc. Vreau să vă spun de naturalețea lui Cruise într-un rol care ar obosi și un tinerel de 25 ani. La cei 53 ani ai săi, împliniți chiar luna asta, Cruise încă își mai face singur cascadoriile. Celebra scenă în care se agață de un avion în decolare e făcută chiar de el, dovadă că marile staruri de acțiune încă n-au plecat, ba chiar sunt aici pe vecie.

Evident, un ultra-mega-spion precum Hunt trăiește mai mult singur, dar viața lui e înfrumusețată de geniul tocilar al lui Benji (un Simon Pegg foarte “viu” și activ), de prezența lui William Brandt (jucat de un Jeremy Renner ușor inconstant în momentele tensionate, dar care dă tot ce are mai bun în scenele amuzante) și de protecția lui Luther Stickell (Domnul Ving Rhames, întotdeauna serios și perfect în rolurile de prieten-tată).

Bineînțeles, ce film cu spioni ar fi Mission: Impossible – Rogue Nation fără o tipă cu totul și cu totul specială? Rebecca Ferguson este Ilsa Faust, o femeie cu foarte mult bun gust la pantofi și cuțite. Ce-i cu ea? Hmm… E de văzut!

Distribuția e plină de actori fascinanți. Sean Harris, care semnează pentru the bad guy, Solomon Lane, m-a tulburat cu mișcările, vocea, tonalitatea, cuvintele… Simon Mcburney, în rolul șefului spionajului britanic, m-a captivat cu felul dezarmant în care s-a lăsat cuprins de disperare și trufie deopotrivă. Alec Baldwin s-a jucat pe sine, în rolul lui Alan Hunley, dar asta nu înseamnă că a stricat în vreun fel filmul.

Povestea lui Christopher McQuarrie, care semnează și regia și scenariul filmului, este una plină de suspans, viteză, acțiune, nerăbdare și speranță. În această a cincea Misiune Imposibilă, Ethan Hunt pare să-și fi găsit nașul. Dar tot acum aflăm ce-l separă pe el de restul agenților din lume, de ce e el cel mai bun și de ce Hunt este unul dintre marele atracții ale cinematografiei.

Tom Cruise a jucat acum aproape 20 ani într-un film care a devenit fenomen și a făcut din personajul sau unul spre care multă lume aspiră, pe care multă lume îl dorește și multă lume îl divinizează la propriu. În Mission: Impossible – Rogue Nation Ethan Hunt are parte de un oponent aproape la fel de inteligent, rapid și nemilos ca el, cu diferența că Ethan Hunt nu uită niciodată scopul misiunii sale imposibile.

Și pentru asta, hats off to Mister Cruise! A fost un spectacol vizual, auditiv și emoțional și abia aștept să-l revăd din nou pe marile ecrane.

Mission: Impossible – Rogue Nation intră în cinematografe începând cu 31 iulie. Mulţumesc RoImage si Cinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitaţia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu