Money Monster

Postat in Reviewuri de - mai 31, 2016
Money Monster

Anul 2016 a fost plin de filme cu si despre economie, bursa si alte chestii asa zis plictisitoare, dar cumva Money Monster atrage atentia de la prima vizionare de trailer. George Clooney se ambitioneaza si isi alege un rol destul de dificil, care ii solicita din carisma, si care-l pune din nou in echipa Juliei Roberts.

Daca Roberts, in ciuda varstei, e la fel de fermecatoare ca intotdeauna pe marele ecran, despre Clooney nu pot sa spun acelasi lucru. Lee Gates, personajul lui George Clooney, pare obosit si imbatranit inainte de vreme. Moderator al unei emisiuni de educatie financiara, Gates se trezeste amenintat de un simplu cetatean care i-a ascultat sfaturile si care a pierdut tot ce avea. Spre deosebire de alte pelicule aparute in ultimii ani, Money Monster nu-si propune sa ameteasca publicul cu termeni sofisticati, nici sa le explice mecanisme complicate.

Money Monster se concentreaza pe omul din spatele ecranului (George Clooney), pe omul pacalit (Jack O’Connell), pe omul care a pacalit (Dominic West), pe cel care supravegheaza totul si pe cel care trebuie sa explice totul (Caitriona Balfe). O’Connell si Balfe sunt adevaratele staruri ale filmului. El dezechilibrat si dezamagit, ea inca echilibrata si dezamagita, personajele lor arata ca, de fapt, dezastrul se poate produce oricand, oricum, oriunde, si ca nimic nu-ti garanteaza stabilitatea.

Regizat de Jodie Foster si scris de Alan Di Fiore, Jim Kouf si Jamie Linden, filmului ii lipseste tensiunea, ce-i drept, dar recupereaza la capitolul seriozitate. In ciuda lipsei suspansului, filmul e, in cea mai mare parte, credibil si destul de bine structurat incat sa nu necesite cunostinte solide de economie in prealabil. Ajuta si faptul ca povestea nu e lungita inutil, ajuta si faptul ca momentele cu adevarat tensionate sunt bine punctate si suficient explorate si ajuta si faptul ca fiecare din actori nu pare manat de dorinta de a se afirma cu tot dinadinsul.

Mai mult drama decat lectie de economie, Money Monster vine sa intregeasca un tablou sumbru care descrie economia mondiala a ultimilor ani. De data aceasta, povestea e spusa din perspectiva omului simplu, cel care a pierdut cel mai mult si cel cu care empatizam cel mai mult.

Money Monster intra in cinematografe incepand cu 3 iunie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu