Neighbors

Postat in Reviewuri de - iunie 18, 2014
Neighbors

Imi continui drumul printre comediile actuale, fara niciun succes real. Despre Neighbors nu am nimic sa va spun, pentru ca a fost o vizionare nememorabila, neamuzanta si de-a dreptul banala, iar numele de pe afis nu m-au ajutat absolut deloc.

Nu sunt o fana a lui Zac Efron, nici a lui Seth Rogen, iar Rose Byrne are un accent atat de ciudat in filmul asta, parand mai degraba o struto-camila decat un personaj, fie el si unidimensional, asa ca Neighbors pentru mine n-a insemnat nimic.

Acum vreo doua saptamani, Zac Efron a jucat rolul unui tanar relativ de succes in That Awkward Moment, apropiindu-se 30 ani (cred) si, fara a fi prea credibil in acel rol, trebuie sa admit faptul ca in rolul lui Teddy Sanders (chiar, ce e cu numele din filme in ultima vreme?! Teddy?!) este si mai nepotrivit. Neavand nici maturitatea unei persoane de 30 ani, dar nici inocenta unui pusti de facultate, Efron pare total nelalocul sau, iar personajul sau sfideaza logica in fiecare secunda cand e pe ecran.

La polul diametral opus, Seth Rogen intotdeauna a parut de vreo 40 ani, iar “cuplarea” sa cu Rose Byrne este lipsita de realitate. Rose Byrne, si ea adepta filmelor usurele in ultima perioada, ma uimeste cu blazarea de care da dovada in livrarea replicilor, iar singurul lucru la care ma gandesc este faptul ca Moira Taggert a lucrat la Google, si acum se lasa mulsa de Seth Rogen. Weird as hell, I tell ya!

Singurul personaj cat de cat suportabil este cel al lui Dave Franco, fratele mai tanar al lui James Franco, ce pare mai capabil si mai matur decat el. Dave Franco face din Pete Regazolli un personaj stabil si relativ interesant, chiar daca scenariul nu ii permite mare lucru. Pret de cateva secunde, Lisa Kudrow readuce comedia pe ecran, desi intr-o nota destul de fortata, si brusc filmul se termina.

Ok, acum mi se va spune iarasi ca, vezi doamne, Rotten Tomatoes a dat o super nota filmului (73%), daaaaaar… Stilul asta de umor nu ma prinde. Ok, vrei sa pretinzi toata viata ca esti adolescent si razi la fart jokes? Fine, filmul asta e de tine. Neighbors e pentru oameni care rad la stalpii de tensiune fara nicio jena, dar nu este pentru oamenii care se distreaza si fara glume despre droguri, sex si alcool. Oh well, noua generatie incearca cu disperare sa ne spuna ceva, si eu aleg, tot cu disperare, sa o ignor.

Singurul lucru bun din tot filmul asta, exceptand-o pe Rose Byrne goala, este coloana sonora. Macar la asta s-au descurcat admirabil, adunand nume precum Missy Elliot, Fergie, Katy Perry, Kesha si The Black Keys, toate sugerand un fel de petrecere continua, dar pe care filmul a uitat sa o reprezinte. Ma rog, poate data viitoare (sunt aproape ferm convinsa ca va exista si un Neighbors 2, pentru ca de ce nu?!).

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

2 comentarii

 • Excelent spus. Am crezut ca mi-am pierdut simtul umorului dar se pare ca inca il mai am. Recunosc, am ras la anumite faze dar multe glume sunt de-a dreptul “lame”.

  Partea a doua? Sa speram ca nu, dar daca 21 jump street a avut una, de ce nu si asta?! 🙂

  • Nu, simtul umorului nu e pierdut total. 🙂
   Doar ca e mai usor sa faci comedii stupide (Horrible Bosses este, totusi, la alt nivel), in genul acesteia, sa pui niste fete frumoase care se prostesc si sa iasa banii.
   Si nu ma intelege gresit, dar 21 Jump Street chiar mi-a placut. :))

Lasa un comentariu