Nerve

Postat in Reviewuri de - septembrie 15, 2016
Nerve

Din trailer, Nerve pare thrillerul perfect – un pic de actiune, o tona de suspans, o poveste relativ noua, toate astea infrumusetate de doi dintre cei mai buni actori tineri – Emma Roberts si Dave Franco. What’s not to like?

Trec cu vederea faptul ca trailerul dezvaluie uneori prea mult din film (credeti-ma, nu e CHIAR asa, mai e loc de ceva secrete) si incep direct cu laudele.

Nerve ar fi avut potential de blockbusterul verii, daca ar fi fost promovat un pic mai mult. In afara de faptul ca povestea e cel putin interesanta, starurile sale sunt atat de carismatice si au o chimie atat de buna intre ele, incat trebuie sa recunosc ca am fost fascinata de ce se intampla pe ecran.

Provocarile pe care le primesc Vee (Emma Roberts) si Ian (Dave Franco) devin din ce in ce mai indraznete, contribuind la senzatia ca totul se petrece la o viteza ametitoare. Nerve are la origini un roman din 2012, scris de Jeanne Ryan, pe care il gasiti si in librariile noastre, care are ca tema principala obsesia legata de tehnologie a societatii moderne, cu tot ce implica ea – social media, dependenta de internet si de validare, un studiu aproape pe viu a ceea ce inseamna adictia de modern.

Ca si jocul din film, Nerve este la fel de captivant si uneori aveam senzatia ca sunt si eu  in jocul bolnav ce rula in fata ochilor mei, dovada ca echipa din spatele sau, regizorii Henry Joost si Ariel Schulman si scenarista Jessica Sharzer au stiut cum sa-si puna in valoare personajele si povestea. De mult n-am mai vazut un thriller cu aroma cyberpunk atat de savuros, si rezultatul e cu atat mai placut cu cat publicul tinta pare a fi undeva sunt 20 ani.

Emma Roberts, in rolul lui Vee, aduce inocenta ei delicioasa pe ecran, reusind sa faca din personajul sau unul cu care sa vrei sa te identifici. Chiar si fiind the generic good girl, Vee are sclipiri de moment care te fac sa banuiesti un personaj mai adanc decat s-a vrut initial.

Dave Franco, pe nedrept uitat mereu in umbra fratelui mai mare, il transforma pe Ian din baiatul dragut intr-un pachet de incertitudini. Fara sa stii exact la ce sa te astepti de la el, Ian e periculos de palpitant de urmarit.

Am cateva obiectii referitor la restul distributiei, in sensul ca Juliette Lewis a cam uitat sa joace, Emily Meade e seaca si Samira Wiley a uitat ca nu e Poussey Washington pe viata, dar si referitor la felul in care e potretizata “hackereala”, but other than that, Nerve e filmul perfect pentru sfarsitul verii.

Cadrele fac uz perfect de epoca moderna, dar si de New Yorkul atat de dependent de tehnologie, iar muzica intregeste un tablou care pare facut pentru adolescentii din ziua de azi.

Nerve intra in cinematograf incepand cu 16 septembrie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.
Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu