Penguins of Madagascar

Postat in Reviewuri de - noiembrie 25, 2014
Penguins of Madagascar

Cute and cuddly, boys!

Penguins of Madagascar urmareste aventurile peste care dau pinguinii nostri preferati, si daca vreti un spin-off foarte bun, look no further – l-ati gasit, asta e. Skipper, Kowalski, Rico si Private sunt, ca de obicei, gata de actiune, si aventurile prin care trec cei patru pinguini o sa va lase fara rasuflare. Din cauza rasului, cel mai probabil, dar nu neglijati, va rog, si dragalasenia lor intrinseca – e acolo, si e permanenta.

Daca pinguinii sunt old reliable, ca intotdeauna, stiind la ce sa te astepti din partea lor in materie de glume si poante, o aditie interesanta este reprezentata atat de ticalosii de serviciu, cat si de putin probabilii aliati.

John Malkovich este Dave / Dr. Octavius Brine, un nene rau pana in maduva oaselor, intruchipat de o caracatita in cautare de multa, dar foarte multa iubire. Ca deh, asta e lectia principala – razbunarea nu e buna, iubirea este, o idee la care trebuie sa admit ca ader in proportie de 100%. Iar finalul este that kind of siroposenie care-mi topeste inima, asa ca din partea mea primeste un mare thumbs up.

Benedict Cumberbatch il vocifereaza destul de interesant pe lupul Classified, intr-un mod total simpatic si care ma face sa cred ca daca nu ii vad figura de batranica ar putea sa-mi placa. Acest lup, din pozitia de lider al organizatiei North Wind, ii introduce si pe Short Fuse (jucat de un Ken Jeong de nerecunoscut), bufnita Eva (Annet Mahendru) si ursul polar Corporal (un Peter Stormare extrem de bine camuflat).

Filmul incepe cu un scurt background story de cateva minute, in care avem parte de o inductie in viata pinguinilor pre-gradina zoologica din Madagascar, si apoi suntem aruncati direct la finalul celui de-al treilea film, iar de-acolo aventura se misca atat de rapid, incat nici nu-ti dai seama cand ajungi la finalul Pinguinilor.

Ce as avea de reprosat filmului – faptul ca e o animatie nu inseamna ca este pentru copii. Sunt destule glume cu subinteles, ca sa nu spun ca sunt de-a dreptul X-rated, la care adultii o sa roseasca cu brio incercand sa explice copiilor tot felul de glumite mai mult sau mai putin inocente. In mod sigur nu este o animatie nevinovata, si as recomanda filmul cu reticenta copiiilor mici si foarte mici.

Pe de alta parte, ritmul alert al Pinguinilor te sileste sa fii 100% prezent in poveste, care poveste este, de ce sa nu recunoastem, foarte addictive. Penguins of Madagascar e intesat de pop culture references, personajele sunt stabile si instabile in acelasi timp, iar farmecul primului film pare la fel de proaspat ca prima oara. What’s not to love?

Penguins of Madagascar intre in cinematografe incepand cu 26 noiembrie. Multumesc OdeonFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu