Pitch Perfect 2

Postat in Reviewuri de - mai 28, 2015
Pitch Perfect 2

Pitch Perfect 2 este un film bun, cu o singura hiba reala: nu aduce nimic nou. Barden Bellas s-au intors, si in afara de faptul ca sunt puse in fata absolvirii, nu pare sa se fi schimbat nimic la ele.

Exceptia de la regula este, evident, Beca Mitchell (Anna Kendrick), care incearca sa-si depaseasca conditia si sa mearga mai departe, dincolo de a cappella si de colegele ei, in cautarea unei cariere in industria muzicala.

Despre Anna Kendrick ce as putea spune? Pare un pic plictisita de rolul asta, care i-a adus atata succes, iar felul in care o joaca pe Beca in acest al doilea film nu indica niciun pic de implicare din partea actritei.

Din fericire, nici story arc-ul ei nu e la fel de aprofundat ca in primul film, caci Elizabeth Banks, de data asta in scaunul regizoral, alege sa puna focusul pe celelalte colege din Bellas.

Fat Amy (o Rebel Wilson destul de in forma cat sa tina atentia treaza macar o parte din film) se da in spectacol inca din prima secunda, asa ca nu puteti decat sa tineti bine de popcorn, pentru ca actrita australiana va va face sa radeti in hohote.

Chloe (Britanny Snow) revine si ea, intr-un rol diminuat (sau asa mi-a lasat impresia), si in aceeasi situatie par a se afla si Jesse (Skylar Astin) si Aubrey (Anna Camp).

O buna parte din film, Pitch Perfect 2 este fix acel heated mess de care se plang competitorii de la Das Sound Machine (Flula Borg si Birgitte Hjort Sørensen), si singurele lucruri amuzante din el par a fi glumele total nepotrivite facute de Fat Amy, de Gail Abernathy-McKadden-Feinberger (really?!, jucata de Elizabeth Banks) si de John Smith (John Michael Higgins), cei doi comentatori ai competitiilor de a cappella care nu par sa se poata controla atunci cand e vorba sa spuna ce gandesc.

Din fericire, situatia e tinuta sub control, gratie noii aditii. Emily Junk, jucata de Hailee Steinfeld, este simpatica, si povestea ei cu Benji (Ben Platt) e dulce in inocenta ei.

Concurentii de la Das Sound Machine sunt si ei suficient de distractivi incat sa acapareze atentia publicului, iar faptul ca filmul beneficiaza de o gramada de aparitii neasteptate ale vedetelor e un mare plus. Din “diversiunea de serviciu” ii pot enumera cu mare drag David Cross, Katey Sagal, Snoop Dogg, Adam Levine, Pharrell, Christina Aguilera si Blake Shelton, iar asta nu e tot, va promit!

Din pacate, insa, se cunoaste lipsa experientei lui Elizabeth Banks in ale regiei, pentru ca filmul, desi este suficient de amuzant, se lupta in prima jumatate cu stabilirea unei directii clare, si in a doua jumatate cu graba de a arata tot. Nu mai zic de faptul ca Banks pare sa nu fi iesit din rolul lui Effie Trinket, si nici de faptul ca alegerile muzicale din Pitch Perfect 2 sunt mult sub cele din primul film. Macar cei de la Das Sound Machine au avut parte de muzici ceva mai energice, pentru ca Bellas si-au cautat sunetul aproape tot filmul.

Si totusi, in ciuda aparentelor neajunsuri, Pitch Perfect 2 a avut cateva momente exceptionale, atat comice, cat si muzicale, uneori o combinatie perfecta intre cele doua. Sper doar sa nu ajungem sa vedem si un Pitch Perfect 3, singura exceptie fiind cea in care regizorul este oricine altcineva decat Elizabeth Banks.

Pitch Perfect 2 intra in cinematografe incepand cu 29 mai. Multumesc RoImage si Cinema City Mega Mall pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu