The Place Beyond the Pines

Postat in Reviewuri de - aprilie 16, 2014
The Place Beyond the Pines

Nimic nou sub soare: un film cu Ryan Gosling si Bradley Cooper. Big woop! Well, not so much.

The Place Beyond the Pines este superb, daca ar fi sa sumarizez doar intr-un cuvant. Luke Glanton (Ryan Gosling) este un personaj captivant, cu toata prezenta sa limitata la prima jumatate a unui film dureros de real. Aspectul lui Gosling e departe de ceea ce suntem obisnuiti, iar privirea sa e o idee mai profunda decat cea pe care o afiseaza in Drive, dar pur si simplu nu ai cum sa nu te indragostesti de personajul sau. Luke e rebel, si e familist, si e convins pana in maduva oaselor de ceea ce vrea si are nevoie, plus ca e neclintit in incercarea de a obtine lucrurile pe care si le doreste. Alaturi de el, Romina Gutierrez (Eva Mendes) pare un caracter mic si schimbator, desi pot intelege nevoia ancestrala de a se alia unui barbat puternic.

A doua jumatate a filmului vine cu Avery Cross, un Bradley Cooper, daca va vine sa credeti, mai insipid decat in Limitless. God, how is that even possible?! Dar da, acest lucru este posibil, and then some… Materialul oferit ar fi trebuit sa fie suficient pentru cel putin o scena profunda (cea cu terapeutul, cea cu sotia sa dupa accident, cea cu fiul sau), dar evident ca pentru Cooper lucrurile astea sunt prea dificil de atins. Ce primim este, fara indoiala, o reprezentatie mediocra si lipsita de emotie, livrata de un actor cu o pereche de ochi albastri incredibili, dar cam atat.

A treia parte din film reuseste sa uneasca si mai bine primele doua parti, unind doua familii cu sorti improbabile. Desi pare un pic fortat, actul final ajuta la rezolvarea unui conflict existential pentru personaje, conflict la care noi, ca spectatori, avem sansa de a-l viziona, dar nu si de a-l influenta in vreun fel. L-am remarcat pe Emory Cohen in rolul unui AJ adolescent, actor pe care il stiu din Smash (the TV show), si mi-a placut libertatile pe care si le-a luat cu rolul acesta de rebel standard. Scena in care “masacreaza” niste cuvinte, incercand se pretinda ca e rapper este priceless.

The Place Beyond the Pines este o drama adevarata. Actorii, chiar si cei mediocri, precum  Bradley Cooper si Rose Byrne, imbogatesc totul, de la dialog pana la decor, iar filmul rezultat este nu distractiv, ci dureros de real.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu