Rent

Postat in Reviewuri de - aprilie 23, 2014
Rent

Rent e un musical pe care l-am vazut, si revazut, si re-revazut in ultima saptamana de nu stiu cate ori, ca asa am eu tendinta de a deveni obsedata de cate ceva. Nefiind in niciun caz cea mai normala persoana de pe pământ, in acceptiunea unora, alegerea mea de a viziona musicaluri, mai mult de o data, ii face pe unii sa se intrebe chestii de genul “si te-ai uitat neobligata la asta?!?!?!”

Caci da, sa vad musicaluri este o placere. Neavand acces la o scena precum Broadway-ul, imi ramane vizionatul de musicaluri transformate in filme, iar Rent face parte din acest curent.

Actiunea se petrece prin anii ’89-’90, intr-un grup de tineri non conformisti, care de care mai colorati si mai sexually diverse. Filmul are un “ochi” prin intermediul caruia cunoastem personajele, interpretat sec si distant de catre Anthony Rapp in rolul lui Mark Cohen, “cameramanul” de serviciu.

Decorul din jurul lui Mark face, insa, toti banii. Roger (Adam Pascal) devine treptat responsabil, in timp ce, la fel de treptat, se indragosteste de Mimi (Rosario Dawson). Collins (Jesse L. Martin), un spirit liber, un profesor capabil si fost coleg de apartament al lui Mark, Roger si Benny, este implicat intr-o relatie sincera si superba cu Angel (Wilson Jermaine Heredia), un drag queen cu una dintre cele mai memorabile replici post mortem witnessed in a movie.

I’m more of a man than you’ll ever be – and more of a woman than you’ll ever get.

Tango Maureen (Idina Menzel) vine pentru a spulbera toate preconceptiile mele in materie de atractivitate, indiferent de preferintele sexuale mai mult sau mai phtin observabile, alaturi de o iubita conservatoare, Joanne (Tracie Thoms), dar puternica si stabila. Benny (Taye Diggs) vine in completarea acestui cerc de prieteni, mai intai ca antagonist, pentru a fi reprimit înapoi in grup spre final.

Adaugati la acest mix usor telenovelistic prezenta virusului HIV, extrem de temut in acea perioada, si o sa intelegeti de ce Rent este o pastila greu de digerat la prima degustare. Poate parea usor exagerat ca oameni cu atatea probleme – financiare, emotionale, de sanatate – sa aiba puterea de a izbucni in cantec la fiecare colt de strada, dar tocmai asta e frumusetea filmului.

Mai presus de orice, Rent te invata ca obstacolele se depasesc, oricat de grele ar fi, si ca nimic nu e prea mult pentru a lupta pentru ce e mai frumos in viata ta.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu