Ricki and the Flash

Postat in Reviewuri de - septembrie 09, 2015
Ricki and the Flash

M-am dus la Ricki and the Flash crezand ca o voi prinde pe picior gresit pe marea doamna a filmului, dar ea a reusit sa demonstreze inca o data ca poti scrie o poveste extraordinara din dramele zilnice ale unei generatii care stie prea mult ce vrea si prea putin cum sa gaseasca echilibrul in viata.

Meryl Streep e Ricki Rendazzo, o cantareata de hard rock imbatranita, falita si foarte egoista, la prima vedere. Ea este, de asemenea, o femeie speriata, dar puternica, o mama absenta, dar care isi doreste sa faca parte din viata copiilor sai (in ciuda faptului ca nu stie cum sa le fie aproape), o casiera la Total Foods (pun intended, I guess), dar si un star undercover. Ricki e un personaj in aparenta simplu, caruia i se pot imputa cele mai colorate vini, dar atingerea lui Meryl o salveaza de anonimat si ii da un farmec aparte. Pana la finalul filmului, Ricki se transforma din “baba aia care refuza sa creasca” in “femeia asta exceptionala care depune eforturi extrem de ciudate pentru a fi alaturi de cei pe care-i iubeste”.

Si toate astea pe ritm de muzica rock, pe care Streep o canta cu mare usurinta. Nici nu e de mirare, dat fiind ca actrita nu e la prima incercare de a canta in film, si mai ales daca tinem cont de faptul ca a fost “meditata” la chitara de Neil Young.

Desi in viata ei nu pare sa fie loc de afectiuni si relatii interpersonale, treptat-treptat Ricki se transforma din eterna rebela in mama, prietena si iubita. Avand-o chiar pe fiica ei in rolul de fiica in film (Mamie Gummer), Meryl este catalistul unor metamorfoze benefice, atat pentru Ricki, cat si pentru Julie. Ricki reuseste sa redevina apropiata si de ceilalti doi copii ai sai, Josh (Sebastian Stan) si Adam (Nick Westrate), fostul ei sot, Pete (Kevin Kline) si actuala lui sotie, Maureen (Audra McDonald), si accepta, intr-un final, ca e mult mai usor sa echilibrezi viata personala cu cea profesionala. Mai ales cand ai un chitarist atat de sexy precum Greg (Rick Springfield) alaturi!

Filmul este un amestec ciudat de vechi si nou, atat in materie de muzica, cat si in materie de tehnologie, jargon si comportament. Pana si dezechilibrele psihice si bolile sunt privite din spectre diferite ale varstei, asa ca mixul asta devine o buna sursa de comic. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca Diablo Cody, cunoscuta deja cinefililor si criticilor deopotriva, este cea care a scris scenariul. Si printrele multele replici deosebite, una singura rezoneaza cu mine, chiar si acum:

It doesn’t matter if your kids love you or not. It’s not their job to love you, it’s your job to love them!

Ricki and the Flash intra in cinematografe incepand cu 11 septembrie. Mulțumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu