Runner Runner

Postat in Reviewuri de - decembrie 25, 2013
Runner Runner

Justin Timberlake parea ca a crescut mult de la primul sau film pana acum, dar se pare ca a fost o pacaleala. Runner Runner, cu alti doi “favoriti” de-ai mei, Ben Affleck si Gemma Arterton, este un film destul de haotic si cu prezenta scenica prost gestionata, in care scenariul imatur face ca personajele sale sa dea dovada de stupiditate pe banda rulanta.

Asta n-ar fi un lucru rau, daca Runner Runner n-ar fi genul de film la care te uiti la ceas din 2 in 2 minute si te intrebi cat mai e pana la final.

As fi vrut sa am ceva de bine de zis de film, dar din pacate, Arterton e mai urata ca niciodata, Ben Affleck joaca la fel de liniar ca intotdeauna, iar pe Timberlake se vede stanjeneala de a nu avea un microfon in mana sau o fata cu care sa danseze. Totul e perfect, pana incep sa vorbeasca personajele.

Bazat tot pe o poveste cu si despre jocuri de noroc, dar mult mai plictisitoare decat 21, Runner Runner isi muta sediul prin Costa Rica, unde, ca sa vezi!, Timberlake ia bataie, afla ca seful sau fura, e gelos pe Affleck ca o “detine” pe Arterton, si tot asa. Situatii puerile intr-un scenariu pueril, din care singura lectie pe care am tras-o e “sa nu fii obsedat de bani”.

Ca toate povestile cu si despre jocuri de noroc, Runner Runner se termina prost… De catva ori, dupa care se termina cu bine, bossul cel rau e la inchisoare, pustiul mic si degraba cazator in capcana banului usor castigat se lecuieste de astfel de actiuni si mai si ramane pe cap cu “frumoasa” fosta iubita si partenera in afaceri necurate a sefului.

Bineinteles, FBI-ul e si el implicat, gratie unui agent de mana a saptea, care rezolva tot ce poate cu violenta si amenintari, si uite filmul in care Ben Affleck e personaj negativ si aproape ii iese. Zic aproape, pentru ca nu are fata necesara unui bad guy, ci doar o figura de batranel tanar, iar actiunile sale nu dovedesc malitiozitate sau ingeniozitate rautacioasa.

In fine, Runner Runner e suficient de scurt cat sa nu para ca ati pierdut timpul cu o prostie, dar nu suficient de abil in a-si demonstra capabilitatile de care dispune: star power si talent.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu