Sausage Party

Postat in Reviewuri de - august 10, 2016
Sausage Party

Tradus ad literam si oarecum nefericit, Sausage Party este genul ala de comedie care le are pe toate. Umor, dezinvoltura, nesimtire, apropouri politice – you name it, and then some!

Pornind de la o poveste imaginata de Seth Rogen, Evan Goldberg si Jonah Hill, Sausage Party e o animatie salbatica, deloc politically correct, care va ofera fix ce promite in trailer – umor pe banda rulanta, and lots of it. Sincera sa fiu, ma asteptam sa nu-mi placa chiar atat de mult cat speram dupa ce am vazut trailerul, dar nu am cum sa omit faptul ca am ras non stop la petrecerea carnatilor – ce sa le fac, sunt amuzanti.

Bineinteles, fiind vorba de echipa din spatele Superbad, trebuie sa stiti ca se injura mult, so no kids allowed. Glumele sunt dintre cele mai obscene, atunci cand nu se face misto de situatia politica actuala (un lucru destul de subtil si bine realizat), sau de religie, sau de micile vicii care ne domina existenta moderna, asa ca pudibonzii vor privi dezaprobator acest dezmat umoristic.

Pentru noi, pacatosii, insa… Sausage Party e o gura de aer extrem de proaspat. Ideea noua, de a insufla alimentelor viata si credinta, salveaza vara asta plina de rebooturi (sau rebuturi, depinde cum le privesti), adaptari si sequeluri, iar desele intepaturi la adresa studiorilor concurente (in special Disney si Pixar, cu dulcegariile lor facute la norma) sunt de-a dreptul savuroase.

Evident, povestea carnatilor este una a underdogului de serviciu, jucat de Seth Rogen. Frank e un carnat obisnuit, care asteapta sa fie “ales”, o tema cu care cinematografia americana inca se lupta si nu da semne de oboseala. Eterna poveste conform careia destinul ne alege pentru lucruri marete intervine si in aceasta poveste, pentru ca in secunda in care ii e permis, protagonistul sa-si ia soarta in propriile maini si sa-si aleaga calea.

Oarecum romantic si deja banal subiectul, dar din fericire, vorbim de o animatie de-a dreptul nesimtita. Rogen e asistat de o echipa de vedete. Kristen Wiig e Brenda, o chifla rotunda si savuroasa, cu ceva mandrie in exces, dar si o personalitate spumoasa. David Krumholtz este Vash, o lipie cu o personalitate exotica si plina de stereotipii simpatice, iar Edward Norton e Sammy Bagel Jr., venit sa echilibreze situatia. Pe langa ei, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Paul Rudd si Salma Hayek intregesc un peisaj pe cat de colorat, pe atat de divers si delicios. Sper doar sa nu vi se faca foame urmarindu-l!

Sausage Party intra in cinematografe incepand cu 12 august. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu