Secret in Their Eyes

Postat in Reviewuri de - decembrie 06, 2015
Secret in Their Eyes

Secret in Their Eyes e unul din filmele care promitea foarte mult din trailer, mai ales tinand cont de numele mari de pe afis – Nicole Kidman, Julia Roberts si Chiwetel Ejiofor nu sunt deloc de neglijat atunci cand ai de ales un film.

Din fericire pentru film, trailerul se tine departe de dezvaluiri importante in ceea ce priveste intriga, dar in acelasi timp, esueaza in a “ghida” spectatorul in directia potrivita, pentru ca ceea ce pare un simplu thriller, eventual politist, sfarseste prin a nu-si ghici publicul tinta. Nu o sa spun care este acesta, pentru ca e mai putin important “ce a vrut sa transmita poetul” decat “ce a transmis poetul” pana la final.

Distributia de zile mari nu reuseste, insa, sa salveze ciorba care este subiectul filmului, uneori prea alambicat pentru binele sau, si cu toate ca filmul este unul bunicel, nu pot sa nu ma intreb ce-o fi fost in capul celor care l-au marketat in felul prezentat in trailer.

Nicole Kidman, care este o actrita fenomenal de buna, cu un spectru larg pe care il poate interpreta cu usurinta, e blocata in rolul unei femei in aparenta puternica, dar care mie mi-a lasat impresia de nemarginita vulnerabilitate si caracter slab, care evita sa-si asume responsabilitati, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Claire Sloan este enervant de previzibila, atunci cand nu este doar enervanta si atat, si Nicole Kidman face in asa fel incat personajul sau sa nu fie un total esec prin simpla prezenta a sa. Dar cam aici se sfarseste partea buna a lui Claire.

Julia Roberts, uratita peste masura, departe de frumusetea care ne-a cucerit in Pretty Woman, face din Jessica Cobb un personaj departe de integritatea atat de iubita de Hollywood. Un caracter gri, mai mult one of the boys, lipsita de feminitate, cu furia, stoicismul si agresivitatea tipic masculine, Jess Cobb este un spectacol adevarat al emotiilor umane. Este, probabil, cel mai “colorat” personaj din punct de vedere emotional si cel cu care se poate empatiza cel mai usor.

Chiwetel Ejiofor este un actor pana acum ocolit de marele premiu Oscar, si zau ca nu inteleg de ce. Ray Kasten este un personaj liniar, care face cam ce se asteapta spectatorul, cu toate ca motivele sale sunt un pic diferite de ce ai gandi sau spera. Este, cred, cel mai “comod” personaj, cu reactii previzibile, cu motivatii ascunse si fara evolutie evidenta, dar Ejiofor il face savuros din toate punctele de vedere. Ii da un plus de personalitate, fara sa sacrifice scenariul, si pana la final, Ray pare a fi vocea ratiunii, delicios de ascultat.

Poate nu stiti, dar filmul este un remake (nu stiu cat de reusit) al lui The Secret in Their Eyes, regizat de Juan José Campanella, scris si regizat de Billy Ray (The Hunger Games, Captain Phillips). Nu stiu cat de bine se va lupta cu ce este in cinematografe acum, dar e un film care mie mi-a atras atentia si care, in ciuda evidentelor defecte, nu e un film prost. E doar un produs care si-a cam pierdut identitatea pe drumul de la studio pana in sala de cinema, dar iubitorii de thrillere il vor aprecia, fara indoiala.

Secret in Their Eyes a intrat in cinematografe incepand cu 4 decembrie. Multumesc RoImage sCinema City Sun Plaza pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu