Seen on TV: Empire

Postat in Seen on TV de - septembrie 15, 2015
Seen on TV: Empire

Sunt mare fan al serialelor si filmelor muzicale, si sunt un si mai mare fan al lui Lee Daniels, dar si al lui Danny Strong (cunoscut mie mai ales prin Buffy the Vampire Slayer, obviously!), asa ca efortul lor, Empire, nu mi-a fost deloc indiferent.

Totul porneste de la imperiul construit de Lucious Lyon (un fel de Jay Z un pic mai gangsta), interpretat admirabil de un Terrence Howard de la care nu stii de la ce sa te astepti. Daca pana acum Howard a stiut sa se faca remarcat in tot felul de roluri secundare, Lucious Lyon este cu adevarat o opera de arta. Nu spun ca nu e si meritul lui Daniels si Strong pentru acest caracter aparte, dar Howard ii imprumuta personalitate, vointa si viata intr-un mod care e demn de Emmy. De la Lucious nu stii ce sa ceri – sa fie un tata exemplar? Un fustangiu? Un incapatanat care se impune in orice situatie? Un Machiavelli in viata, care isi invarte familia pe degete? E foarte greu de intuit sufletul si adevarata lui fata, asa ca nu va ramane decat de urmarit serialul.

Si pentru ca Empire a fost cladit pe muzica, ca sa citez din cuvintele inspirate ale lui Lucious, nu va fie frica – sunteti pe maini bune. Cu un maestru precum Timbaland la butoane, muzica din Empire reuseste sa atinga atat baietii de cartier, cat si hipsterii in cautare de senzatii tari, trecand prin sintetizatoare si drum & bass, neocolind nici baladele pline de emotie si ritmurile r’n’b care au lansat-o pe Rihanna. De muzica se ocupa atat fiii lui Lucious, Jamal (un Jussie Smollett absolut adorabil care da viata, probabil, celui mai placut personaj din serial) si Hakeem (jucat de Bryshere Y. Gray, la inceput de drum, dar care surprinde perfect acel wannabe act al rapperilor din prezent), in timp ce in rolul de producator o regasim pe super-talentata Cookie Lyon, fosta sotie si fosta condamnata la inchisoara, jucata de geniala Taraji P. Henson – mereu sexy si puternica.

Serialul este un joc de puteri, o intensa batalie pentru suprematie, unde nu e loc de nimeni. Nimeni in afara de Lucious Lyon, evident, cel care tine cu dintii de scaunul de lider, de familia sa si de toate lucrurile frumoase pe care banii le pot cumpara.

Atat doar ca nu poti cumpara orice… Nu dragoste, nu loialitate, nu sinceritate. Si sper ca in sezonul doi, Lucious Lyon va afla si el asta.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu