Seen on TV: Fear the Walking Dead

Postat in Reviewuri, Seen on TV de - august 30, 2015
Seen on TV: Fear the Walking Dead

In ajunul difuzarii celui de-al doilea episod din Fear the Walking Dead, fratele mai mic al celebrei serii dezvoltate de Robert Kirkman, infiintez o noua rubrica. AMC aduce acest nou serial in timp aproape real (Fear the Walking Dead este difuzat in Romania luni, la orele 4:00 si 23:00), si pentru fanii lui The Walking Dead acest spin off poate fi un mijloc bun de a-ti petrece timpul in asteptarea lui Rick si Daryl. Pe post de pregatire, cei de la AMC au organizat si un eveniment privat, unde bautura de baza a fost brain damage-ul, un shot care a avut menirea de a ne asorta la cel mai nou serial din grila de programe TV.

Daca sunteti die hard fans ai serialului original, poate ca Fear of The Walking Dead o sa aduca putina lumina in zilele de dinainte de Atlanta, si poate ca o sa va multumeasca aceasta viziune noua – viata dupa apocalipsa in orasele mari.

Dar daca sunteti, totusi, die hard fans, Fear the Walking Dead o sa fie dezamagitor. Primul episod este incet, teribil de incet. Comparandu-l cu originalul, de care multa lume se plange ca ar fi slow paced, Fear the Walking Dead pare mai mult un afterschool special despre droguri sau cum sa te comporti cu copilul tau dependent si mai putin despre zombi.

Pe de alta parte, cei familiarizati deja cu Robert Kirkman ar trebui sa se astepte la asta. Fear the Walking Dead nu va fi despre zombi, asa cum nici The Walking Dead nu este despre zombi. Fear the Walking Dead este, in primul rand, drama unei familii care se intampla sa fie la mijlocul unei apocalipse. Felul in care personajele reactioneaza la tot ce e in jurul lor, alegerile pe care le fac – Kirkman are pretentia unui fin observator si mania asta o aplica si in acest nou serial.

Fara sa beneficieze de nume mari, probabil imposibil de platit de catre o productie care este doar un spin off, Fear the Walking Dead are curajul de a fi politically correct si culturally diverse, in timp ce incearca sa stabileasca un timeline al infectiei. Din fericire, reuseste asta fara prea mult efort (tehnologia da de gol multe indicii care va pot ajuta sa puneti cap la cap informatii noi sau deja cunoscute), dar cam aici se termina punctele pozitive din Fear the Walking Dead.

Sper ca urmatoarele episoade sa capete ceva tractiune, sa fie un pic mai alerte, pentru ca altfel, Fear the Walking Dead isi va pierde rapid din adepti. Neavand o voce proprie, care sa-l diferentieze de materialul-sursa, acest nou efort al lui Robert Kirkman pare doomed from the start daca va continua sa copieze fire epice, reactii si arhetipuri de personaje din seria originala.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Un comentariu

  • Tot walking mi se pare cel mai reusit.Cam asa se intampla mereu cu spin-offurile astea

Lasa un comentariu