Selfie 69

Postat in Reviewuri de - septembrie 15, 2016
Selfie 69

Inca regret faptul ca n-am vazut primul Selfie cand a aparut in 2014, mai ales ca povestile despre el erau numai de bine, asa ca invitatia la Selfie 69 a venit in momentul potrivit, numai bine pentru a-mi potoli curiozitatea.

Ca sa fiu succinta, Selfie 69 e, probabil, comedia de care avea nevoie filmul romanesc. Cristina Iacob a facut o treaba nemaipomenita cu filmul asta, reusind sa puna in valoare si orasul, si personajele, si povestea din Selfie 69.

Dintre cele trei protagoniste, mi-e greu sa aleg o preferata, pentru ca Yasmine (Crina Semciuc) face apel la rebela din mine, Roxi (Olimpia Melinte) pare la fel de indecisa ca si mine, iar Ana (Flavia Hojda) are o frumusete ireala, care ii sporeste farmecul pana la infinit.

Un amalgam de urban, mituri invechite si cadre fabuloase cu Bucurestiul meu iubit, Selfie 69 este, pe buna dreptate, filmul romanesc al anului. Da, sufera pe alocuri la capitolul actorie, accentul moldovenesc “fuge” des prin locuri pe unde n-ar trebui sa fie, dar Cristina Iacob are un fel aparte de a se folosi de tehnologie, dar si de jargonul modern, si povestea celor trei fete prinde viata cu adevarat dincolo de ecran.

Insotite de Magi (Vlad Logigan, care s-a si sarbatorit la vizionarea de presa la care am participat), Brain (Alex Calin) si Mihai (Levent Sali), dar si de un sobor de nume mari, printre care si Maia Morgenstern, cele trei protagoniste se lupta prin Bucuresti atat cu demonii lor, dar si cu visele lor. Finalul, fericit de altfel, mi s-a parut asteptat cu sufletul la gura de toti participantii la vizionare, asa ca tind sa cred ca scenariul Cristinei Iacob, a lui Tudor Potra si al Mariei Spirache a reusit sa capteze intreaga sala. Mai mult comedie decat orice altceva, Selfie 69 e de neratat, macar acum, pe sfarsit de vara.

Selfie 69 intra in cinematograf incepand cu 16 septembrie.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu