Sex Tape

Postat in Reviewuri de - iulie 28, 2014
Sex Tape

Cameron Diaz si-a cam pierdut de mult farmecul, iar celalalt film al ei de anul asta a parut o gluma trista, pentru ca lasa impresia ca actrita nu vrea sa depaseasca filmele astea cu si pentru femei singure si oropsite.

Pe Jason Segel il stie deja toata lumea, cu figura lui inocenta, gata sa fie calcat in picioare de vreo femeie puternica, cu putin sex appeal si magnetism, atat pe ecran, cat si in afara lui (banuiesc eu).

Combinatia Diaz-Segel nu e la prima alaturare, chiar si presupus romantica, prima fiind Bad Teacher, o comedie pe care vreau sa uit ca am vazut-o vreodata, dar cumva, de data asta, lui Jake Kasdan ii iese figura si filmul este chiar simpatic.

In prima faza, e un pic confuza motivatia pentru care o femeie precum Cameron Diaz s-ar uita la un tip precum Jason Segel, dar ambii actori au suficient profesionalism in ei incat sa mimeze o relatie de lunga durata, fericita si implinita (conform unor standarde de moralitate usor invechite, parerea mea).

Cameron Diaz este perfecta in rolul lui Annie, o sotie si o mama moderna, cu blog si cu nevoi sexuale, dar mai ales dorinte, gata oricand sa reaprinda o flacara aproape stinsa. Casnicia ei cu Jay (Jason Segel) pare ca mai are un pic si isi da duhul pe altarul familiei, niciunul din ei neavand energia sau motivatia necesara pentru a face compromisuri de natura extrem de pasionala catre partenerul sau.

In fine, filmul nu este despre o familie, desi e un subiect foarte elegant atins, in rastimpul scurt pe care il primeste. Filmul este despre intimitate, atentie si sexualitate, despre nevoile primare pe care le impartasesc doi oameni, despre what makes a good relationship.

Annie si Jay sunt parteneri, de la inceput pana la sfarsit. Toate ipostazele lor, intime sau nu, au un punct central pe care se focuseaza amandoi – partenerul lor de viata. Da, la prima vedere, filmul e doar o comedie stupida si amuzanta, dar gandind-o la rece, parteneriatul asta simpatic dintre un tip masiv si cam pampalau si o femeie infipta si moderna pare sa functioneze teribil de bine, iar asta e doar meritul unor staruri care, in pofida faptului ca isi aleg, de cele mai multe ori, niste scenarii relativ penibile, ajung sa dea viata unor personaje cu o profunzime nesperata.

Sex Tape mai are, pe langa cele doua staruri, prezente celebre, dar niciuna din ele nu reuseste sa atinga nivelul umoristic al lui Cameron Diaz. Da, Rob Corddry este foarte misto de urmarit de cate ori apare pe ecran, iar Rob Lowe si activitatile sale din timpul liber, mai mult sau mai putin legale, aduc cateva zambete pe buze. Da, Harrison Holzer este genul de personaj you’d love to hate, iar Jack Black are o prezenta destul de contrarianta, in scurtul timp cat apare pe ecran.

Toate astea nu egaleaza, nici macar nu se apropie de chimie pe care Cameron Diaz si Jason Segel o au pe tot parcursul filmului. Da, Sex Tape e o comedie usoara. Da, e plina de reclame si la Apple, si la Google, si la ce mai vreti voi. Da, e plina de clisee si de stereotipii inutile, dar pana la urma, e o comedie usoara care te face sa razi, asa ca, zic eu, scopul ei a fost atins. Enjoy!

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu