She’s Funny That Way

Postat in Reviewuri de - mai 06, 2015
She’s Funny That Way

Din fericire pentru spectactori, She’s Funny That Way sufera de o chestie aproape incredibila in cinematografia actuala – trailerul nu dezvaluie prea multe din actiunea (relativ) complexa a filmului si fazele mai amuzante nu sunt prezentate integral in el. Oh, and also – Jennifer Aniston!

Un pic altfel fata de rolul bitchy din Horrible Bosses, dar cu un look similar, actrita pare sa fi combinat ce e mai bun din rolul Juliei Harris si ce e mai rau din Monica Geller, transformandu-se intr-o nevrotica enervant de simpatica. Rolul in sine nu e extrem de dificil, dar e tare fain sa o vezi pe Rachel in alte ipostaze decat cele romanticos-bolnavicioase de pana acum, asa ca salut cu bucurie implicarea ei in acest proiect.

Imogen Poots, cu un nume si o figura care ma trimit numai la inocenta anilor ’60, nu lasa impresia, in trailer, ca ar putea sa se descurce intr-un leading role, dar din fericire – supriza mea, in calitate de spectator, a fost maxima. Poots mestereste aproape la perfectie accentul care aminteste de un Brooklyn salbatic, si face din Izzy un sex simbol modern cu vise clasice. Aproape ca te convinge sa o absolvi de pacate, reale sau inchipuite, si face din personajul sau unul puternic, sensibil si gratios, chiar daca initial pare departe de asemenea caracterizari.

Kathryn Hahn, pe care o cunosc din Afternoon Delight (unul din filmele recomandate de Quentin Tarantino) si din We’re The Millers (unde a facut echipa cu Jennifer Aniston), mi se pare si aici, ca si in alte filme, o actrita subapreciata. Mereu i se da un loc in background, desi Hahn pare mai mult decat capabila sa duca un film singura. We can only hope, right?

Will Forte intotdeauna mi s-a parut genul de actor care ar putea juca lejer multe tipologii de personaje, dar cumva, he always fells short. Imi pare ca sufera de o uimire permanenta, si ca nu se implica mai deloc in rolul sau, dar de data asta, felul asta de a juca s-a potrivit la fix cu personajul sau din She’s Funny That Way.

Owen Wilson pur si simplu nu e pentru mine. There, I said it. Daaaaaaaaaar… Dar! In filmul asta actorul reuseste sa aiba raportul perfect, pentru rolul sau, cu toate celelalte personaje. Chiar daca relatiile dintre el si Delta (Kathryn Hahn), el si Izzy (Imogen Poots), el si Josh (Will Forte) sau el si Seth (Rhys Ifans) sunt doar la nivel de schita, Wilson e capabil sa surprinda perfect reactiile si emotiile unei persoane aflata in situatia lui Arnold.

She’s Funny That Way e intesat de staruri, care de care mai cunoscute si faimoase, de la Illeana Douglas la Cybill Shepherd, si inca vreo cateva pe langa ele, dar cred cea mai mare realizare e aparitia lui…

Dar mai bine va las sa descoperiti singuri!

Credeti-ma, filmul lui Peter Bogdanovich merita asta. O sa vedeti un film aparent incalcit, aparent cinic, dar foarte direct si ingenuu, la o privire mai atenta. Poate o sa plecati si voi, ca si mine, cu un zambet larg si ceva speranta la pachet, pentru ca mi s-a parut ca visele au un loc aparte in lumea lui Izzy Patterson, asa ca m-am gandit sa le fac si eu loc in viata mea.

She’s Funny That Way intra in cinematografe incepand cu 8 mai. Multumesc RoImage si Cinema City Sun Plaza pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Un comentariu

  • Viata bate filmul 😀 Bine spus. Un film frumos dar nu de cinema.

Lasa un comentariu