Sleeping With Other People

Postat in Reviewuri de - septembrie 16, 2015
Sleeping With Other People

Oh, my, little Annie has grown!

Alison Brie, pe care am intalnit-o prima data in rolul lui Annie din Community, a crescut, mai ales din punct de vedere artistic si noul ei film, Sleeping With Other People e dovada clara ca talentul ei este unul real. Povestea din film reitereaza mitul vechi din When Harry Met Sally, cum ca barbatii si femeile nu pot fi doar prieteni, aducand si un “tratament” pentru acest ultra-dezbatut subiect.

Lainey (Alison Brie) este o femeie de vreo 30 si un pic de ani, extrem de frumoasa si atractiva, as zice eu, al carei unic pacat este faptul ca e blocata intr-o relatie bolnava cu un tip pe care l-a cunoscut in facultate. O relatie atat de bolnava, incat ii strica orice relatie cu un alt barbat pe care incearca sa o aiba.

Jake (Jason Sudeikis) e un tip de vreo 30 si un pic de ani, banal, as zice eu, care isi strica cu buna stiinta toate relatiile pe care le incepe. Ce au ei in comun? Pai prima noapte de dragoste, sau, mai bine zis, de sex – o poveste veche de cand lumea, pe cand erau amandoi la facultate.

Desi povestea e inca una din multele care incearca sa readuca romantismul in zilele noastre (cel mai recent exemplu fiind Trainwreck), Sex With Other People e intr-o alta liga, iar asta se datoreaza in primul rand lui Alison Brie.

In rolul lui Lainey, Brie e, rand pe rand, obsedata, dependenta, speriata, terorizata, libera de griji, plina de resentimente, anxioasa, fericita, curajoasa si puternica. Sunt scene pe care le-a dominat clar, cu tot tremurul mainilor si cu ochii ei plini de lacrimi. Sunt scene ale caror erotism era pierdut din pricina figurii sale inocente sau, dimpotriva, deveneau din ce in ce mai incitante doar pentru ca-si trecea o mana prin par. Alison Brie este cel mai bun lucru din filmul asta, reusind sa-si joace personajul inegal, plin de emotie si defecte, uman pana la sange si incarcat de teama si speranta.

Neasteptat de bun a fost si jocul lui Sudeikis, in rolul afemeiatului Jake. E drept, a fost cam greu sa-l cred in postura de student, dar odata ajuns la pragul 30+, Sudeikis face echipa buna cu Brie, fara sa devina prea vulgar sau plat in prestatia sa.

Scenariul imaginat de Leslye Headland (Bachelorette si About Last Night) expune, cred eu, destul de fidel scena datingului modern, cu toate plusurile si minusurile sale, dar ofera si o solutie realista la problema fata + baiat = prieteni. Chiar daca sufera de previzibilitate, in special spre sfarsitul filmului, Sleeping With Other People e o fila de jurnal din viata suprasaturata de tehnologie a oricarui tanar care isi cauta (activ sau nu) jumatatea, iar chimia dintre cele doua staruri e motivul principal pentru care va sfatuiesc sa vizionati filmul. Desi n-as putea spune ca personajele lor isi pierd individualitatea atunci cand sunt impreuna, Lainey si Jake sunt perfecti unul pentru celalalt si povestea lor o sa va convinga de faptul ca exista happy end chiar si dupa Facebook.

Sleeping With Othe People intra in cinematografe incepand cu 18 septembrie. Multumesc RoImage sCinema City Sun Plaza pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu