Soul Kitchen

Postat in Reviewuri de - septembrie 22, 2014
Soul Kitchen

Nici o saptamana fara un film german!

Asta ar putea foarte bine sa fie motto-ul Couch.ro, asa ca sa fim fideli descrierii si sa vorbim de Soul Kitchen.

Filmele europene si mai ales cele nemtesti au un anumit realism greu de surprins de productiile mari de la Hollywood, si asta le face foarte usor de digerat de public. E perfect normal, in lumea in care traim, sa avem o relatie care scartaie, un frate prin inchisoare, un spate care doare ca dracu’ si, daca avem noroc, o afacere care nu prea merge.

Ce merge, insa, in Soul Kitchen este carisma lui Adam Bousdoukos, foarte relatable in rolul lui Zinos Kazantsakis. Bousdoukos isi joaca, e drept, rolul vietii, povestea fiind inspirata din viata lui, dar asta nu ii injoseste efortul actoricesc nicio secunda. Adam Bousdoukos aduce rolului tenacitate, perseverenta, incapatanare, uneori prostie pura, alteori amuzament, si in cele mai multe situatii este total pierdut si fara directie, iar asta face din Zinos un personaj savuros si real construit.

Preferatul meu, Shayn Weiss, jucat de un Birol Ünel suficient de prezent si plin de energii dubioase, aduce filmului exact acel mix care parea sa lipseasca – gusturi, etica, tehnica si incredere, dar doar cu un hint mic de instabilitate psihica. La fel de simpatic este si Moritz Bleibtreu, in rolul lui Illias Kazantsakis, pungas marunt macinat de intrebari existentiale, dar caruia ii surade norocul – in persoana Luciei (Anna Bederke).

Pentru ca nicio poveste nu e completa fara macar o tentativa de triunghi amoros, avem blonda super-inalta si super-sexy vs. bruneta gen “girl next door”. Nadine (Pheline Roggan) vs. Anna (Dorka Gryllus). Amandoua superbe, chiar daca prima e un pic mai prezenta si mai activa, din motive de background story necesar, ambele femei sunt bine alese pentru rolurile lor.

Si pentru ca in Europa trebuie sa ne luptam si cu autoritatile, o poveste incalcita legata de imobiliare, Fisc si inchisoare se leaga in spatele bucatariei cu suflet.

Filmul este despre evolutie, evident. Evolutia de la a fi multumit cu ce ai la a vrea mai mult de la tine si de la ceilalti. Adam Bousdoukos surprinde foarte bine atat nevoia de a evolua, cat si toata lupta din spate – toata incapatanarea si negarea, toata munca necesara pentru a creste. Toate piedicile, toate minciunile, toate sperantele, toate planurile sunt motorul sufletului, si asta reuseste sa arate publicului Adam Bousdoukos, atat prin scenariu, cat si prin ochii personajului sau.

Soul Kitchen e dovada ca plutitul in deriva nu e solutie, dar nici planurile bine batute in cuie nu sunt cea mai buna cale. Adevarul e undeva la mijloc, undeva in sufletul vostru.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu