Spy

Postat in Reviewuri de - mai 26, 2015
Spy

Cel mai tare imi place cand asteptarile nu-mi sunt rasplatite, mai ales in materie de cinema. Recunosc ca la Spy m-am dus mai mult de curiozitate, si ma asteptam sa fie o comedie la limita suportabilitatii. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca filmul Melissei McCarthy e un amalgam amuzant si bine realizat de catre regizorul/scenaristul Paul Feig. Daca ar fi dupa mine, toate dezamagirile mele cinefile ar fi asa, dar n-am eu atata noroc…

Melissa McCarthy, alias Susan Cooper, joaca rolul unui agent CIA, care “promoveaza” rapid din spatele monitorului direct in campul de lupta, in incercarea (dubios de curajoasa) de a razbuna moartea partenerului sau. Pana aici, nimic neasteptat – filmele cu spioni par a incerca o revenire, mai ales in zona comica, iar americanii duceau lipsa de ceva pelicule care sa trambiteze atat loialitatea si prietenia, cat si marele spirit american, brav soldat in lupta cu terorismul.

Bradley Fine, jucat mighty fine de un Jude Law imbatranit, un pic mai chel decat in Dom Hemingway si cu o culoare dubios de roza pe buze, intra perfect in pielea agentului rafinat, cu miscari fluide si eficiente, si face echipa buna cu Susan Cooper. In copilaria mea eram foarte anti-Jude Law, dar ultimele sale filme imi tot dovedesc ca omul asta se pricepe la ce face, iar faptul ca are o carisma incredibila ajuta foarte mult la mersul povestii.

Jason Statham este si el un actor care nu e pe lista mea (scurta, de altfel) de favoriti, dar rolul lui Rick Ford este intr-un mare fel! Daca in Wild Card Statham era baiatul rau cu inima mare si daca in Furious 7 era ticalosul de serviciu, ei bine – in Spy este Rick Ford, joker la datorie. N-am crezut ca acest domn, pachet de muschi ambulant, poate fi atat de amuzant, dar iata ca il prinde foarte bine absurdul si ridicolul si sper sa-l mai vad in astfel de ipostaze.

Cu Rose Byrne am o relatie tare dubioasa. Mi se pare o femeie extraordinar de frumoasa, dar o actrita sub-mediocra. In rolul Rainei Boyanov nu mai are nimic din frumusetea Moirei MacTaggert, singurul rol in care aproape m-a convins. Dimpotriva, in Spy Rose Byrne pare imbatranita si obosita, iar faptul ca replicile ei aluneca rapid pe panta vulgara nu o fac amuzanta deloc.

Semnalez cu deosebita bucurie prezenta lui Allison Janney, o actrita pe care o cunosc din Masters of Sex, dar care e foarte relaxata in ipostaza de sef al CIA, dar si aparitia Mirandei Hart in rolul de laughing stock. Fanii hip-hop/rap se vor bucura si de un 50 Cent aproape amuzant in cateva momente-cheie din film.

Daca va plac filmele cu spioni, n-ar trebui sa ratati Spy, dar daca va plac comediile, asta e singura pe care e musai sa o vizionati vara asta.

Melissa McCarthy este exceptionala, cum n-a mai fost de mult, in aceasta versiune umanizata, feminizata si comica a lui James Bond, Jude Law este de-a dreptul fermecator in rolul sau de spion/agent dublu/good guy deghizat in bad guy, iar Jason Statham este un McGyver al situatiilor absurde, la limita imposibilului, care merita fiecare hohot de ras.

Aplaud si scenariul lui Paul Feig, care s-a dovedit a fi un maestru al cuvintelor si care si-a construit personaje puternice, fara a aluneca pe panta corectictudinii care bantuie cetatea filmului, si nu pot sa spun decat ca ar trebui sa mergeti la cinema!

Spy intra in cinematografe incepand cu 5 iunie. Multumesc OdeonFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu