Steve Jobs

Postat in Reviewuri de - decembrie 08, 2015
Steve Jobs

M-am saturat de zei printre oameni si de figuri iconice devenite brusc interesante pentru Hollywood. Cumva, are sens faptul ca un regizor la fel de egocentric precum personajul sau si-a ales o poveste despre nimic in particular. O poveste despre nebunie si obsesie, ambele nesustinute de ceva palpabil.

Simplul fapt ca ne trebuie mai multe povesti despre Steve Jobs este iritant in orice conditii. Asemenea proiecte vanitoase vor aduna lume pe scaunele de cinema, dar vor lasa spectatorul confuz. Spre exemplu, ultima vizionare s-a concluzionat in sala cu “tot nu m-a convins sa cumpar produse Apple“. Ma scuzati, eram cumva in pauza de reclame? Daca da, I want my money back, pentru ca din locul meu s-a vazut un film mediocru, in care Fassbender a incercat si n-a reusit sa acopere vocea de fundal care soptea imensitatea greselii care e filmul asta.

Personajele nu par a se lega intre ele, si Danny Boyle pare sa nu stie prea bine ce sa faca din viata lui Steve Jobs. Michael Fassbender are momente in care seamana la perfectie cu zeul de la Apple, dar acestea sunt rare. Mai evidenta e incapatanarea sa de a demonstra ca e un actor capabil, pus in fata unui scenariu golas.

Trebuie sa recunosc acum ca Winslet, in rolul Joannei Hoffman, este romantica, puternica, determinata si seducatoare, cu un accent in aparenta est european, dar caruia actrita ii imprumuta inflexiuni senzuale. Seth Rogen este celalalt Steve, Wozniak, the brain din spatele designului, si trebuie sa admit ca si el reuseste un rol intens, in ciuda putinelor replici.

Mi-e greu sa inteleg unde vrea sa bata Danny Boyle (al carui singur succes ramane pentru mine tot 28 Days Later…) cu aceasta productie, care mie una mi se pare pe cat de inutila, pe atat de neterminata, dar cum fascinatia pentru Jobs continua sa ne bantuie, pot doar sa speculez ca filmul va umple mai multe cinematografe decat e cazul.

Steve Jobs intra in cinematografe incepand cu 11 decembrie. Multumesc RoImage sCinema City Sun Plaza pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.
  • Mentiuni

  • Mentiune de la Steve Jobs 2015 | CinEmil
    decembrie 10, 2015

    […] Despre Steve Jobs 2015 au mai scris: Angela, Malaezu, Andrei Dinu si Andreea Mihai. […]

Lasa un comentariu