Sully

Postat in Reviewuri de - septembrie 08, 2016
Sully

Sully este, in ciuda aparentelor, o drama privita din mai multe unghiuri, si nu o biografie, cum parea la inceput. Cadrele lui Clint Eastwood se simt, caci actorul devenit regizor a stiut sa-si creeze o personalitate dincolo de camera de filmat care sa se impuna in orice ocazie.

Ajuta si faptul ca in distributie il avem pe Tom Hanks, care face tot posibilul sa scoata ceva emotii dintr-un personaj aparent de piatra. Calmul lui Chesley Sullenberger este uneori de admirat, dar de cele mai multe ori nenatural, si eforturile lui Hanks de a-l umaniza il aduc aproape de public.

Probabil ca marele merit al filmului este felul simplu in care replicile din el pot deveni cu usurinta motto-uri perene. In rest, povestea unui echipaj curajos, a unui pilot experimentat, dar si creativ, pare uneori banala, o usoara augmentare a realitatii de dragul fictiunii si efectelor speciale (care, daca ma intrebati pe mine, nu sunt deloc deranjante, in ciuda faptului ca sunt evidente).

Clint Eastwood isi conduce filmul ca pe un documentar cu multe reconstituiri si simulari , in asteptarea unui dezastru ce nu mai vine, gratie unui Tom Hanks mereu pe faza. Sully are si cateva trimiteri la zilele negre ale Statelor Unite, care nu rapesc din motivatia principala a filmului, dar are si cateva glume, lasate in seama lui Aaron Eckhart, in rolul copilotului Jeff Skiles.

Per total, as zice ca fanii lui Clint Eastwood isi vor gasi noul film preferat al anului urmarind Sully.

“Everything is unprecedented until it happens for the first time.” Sully (Tom Hanks)

Sully intra in cinematograf incepand cu 9 septembrie. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu