Survivor

Postat in Reviewuri de - iunie 10, 2015
Survivor

Un film cu Milla Jovovich si Pierce Brosnan ar putea parea o alegere buna, in piata suprasaturata de filme cu spioni, si pana la un punct, reteta lui James McTeigue pare sa functioneze.

Survivor este un efort cinematografic catalogat drept film de actiune, crima si suspans, si desi e extrem de calm pentru o pelicula de acest gen, reuseste cumva sa avanseze povestea pana in puncte credibile.

Sincer sa spun, nici nu stiam ca Milla Jovovich inca mai joaca, pentru ca dupa fiecare Resident Evil pare sa se evaporeze total din cetatea filmului, asa ca m-am bucurat nespus sa o vad in compania lui Pierce Brosnan, de data asta in rolul de bad guy.

Jocul celor doi actori e oarecum inconsistent, si o sa trec rapid peste multele probleme ce tin de continuitate, in special la capitolele decor, costume si machiaj, dar pentru ca filmul nu este unul exagerat de palpitant, rezultatul final este o poveste aproape credibila, in ciuda catorva momente cusute cu o relativa ata alba.

Survivor aduce in prim plan un doctor rau, roman la origini (iar in contextul politic actual, nu pare deloc deplasata alaturarea asta, daca ma intrebati pe mine), asociat cu un alt nene care nu prea face clar scopul sau, desconspirat un pic mai tarziu chiar de catre Pierce Brosnan, care pare sa stapneasca o latura cruda cu deosebit de mult talent si carsima. Actorul face cumva si te pacaleste, cel putin in prima faza, ca e doar usor dezorientat in legatura cu cine trebuie sa tina in acest mini-razboi, dovada ca rolul sau de 007 il va bantui pentru totdeauna.

Milla Jovovich aproape ca se lupta sa fie recunoscuta drept actrita si e surprinzator faptul ca nu mi-a evocat-o nici macar o clipa pe Alice, iar scenele de lupta au fost rare, comune, dar graitoare.

Pe langa cele doua staruri se remarca si prezentele lui Dylan McDermott, Angela Bassett, Frances de la Tour si Robert Forster, dar nu impacteaza prea mult cursul actiunii.

Creatia lui James McTeigue are ceva controlat, ceva echilibrat in adancul sau, si pot trece cu usurinta peste cele cateva scapari trecute de montaj. Pelicula sufera, insa, de o doza dubla de propaganda, iar aici ar putea pierde puncte la credibilitate. Din fericire, cei doi actori din rolurile principale captiveaza spectatorul suficient de mult, incat sa-i fie iertate erorile.

Survivor intra in cinematografe incepand cu 12 iunie. Multumesc RoImage si Cinema City Mega Mall pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu