#TBT: Clueless

Postat in Reviewuri, Throwback Thursday de - noiembrie 07, 2013
#TBT: Clueless

Daca n-ai vazut Clueless, ai trait degeaba. (Daca vorba asta nu e motto pana acum, ar trebui sa fie!)

Clueless e un film clasic si merita vazut de oricine, indiferent de varsta, pentru ca te va face sa razi si sa-ti depasesti prejudecatile in ceea ce priveste comediile anilor ’90. Plus ca e mai bun decat majoritatea comediilor de acum, asa ca nu ai ce regreta.

Actorii sunt dintre cei mai bine alesi, cu potential de star (la momentul respectiv) si cu statut de star (in prezent).

Alicia Silverstone, celebra mai ales pentru colaborarile cu Aerosmith pre-Clueless, e fenomenala in rolul de ditzy blonde, naiva si simpatica, chiar si in ignoranta si superficialitatea ei.

Paul Rudd, probabil cel mai superb exemplar de leading man din comediile romantice, cu aspect de boy next door, e la fel de simpatic si placut in rolul fratelui vitreg/potential iubit.

Un Donald Faison la fel de goofy ca in Scrubs, dar poate un pic mai fashion forward, e cuplat cu o Stacey Dash nemuritoare (femeia asta nu pare sa imbatraneasca deloc!). Britanny Murphy joaca un rol destul de curajos fata de cariera ei ulterioara, iar distributia e ajutata si de un Breckin Meyer (Franklin & Bash) incantator in rolul de stoner si un Jeremy Sisto (Population 436, Suburgatory) cel putin ciudatel, pe langa o Elisa Donovan pe care nu stii daca s-o urasti sau nu, care impreuna intregesc un tablou amuzant si “hip” pentru anul de gratie 1995.

Filmul e pe buna dreptate unul dintre cele mai bune comedii. In afara de faptul ca gasesti o multime de momente memorabile si amuzante, in afara de faptul ca drama e dozata perfect in asa fel incat sa nu se piarda esenta comica, in afara de faptul ca personajul principal evolueaza, in afara de faptul ca filmul pare sa nu cunoasca discriminarea, Clueless se mai remarca si prin faptul ca marea masa a fanilor a cultivat si perpetuat limbajul (mai mult sau mai putin) inventat in film.

Clueless este unul dintre cele mai citate filme din pop culture, iar referintele din el nu mai sunt de mult obscure. El insusi un tablou al culturii pop, Clueless lucreaza cu ce i se da, dar are grija sa si ofere inapoi bijuterii precum “like” si “as if”, folosite de arhetipul “Valley girl” interpretat de Alicia Silverstone.

Filmul e de vazut cu prietenii si copiii deopotriva, si merita sa stii ca, din partea lui, te poti astepta la rasete si relaxare si buna dispozitie, iar asta cred ca e tot ce poti sa-ti doresti de la o comedie.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu