#TBT: The Faculty

Postat in Reviewuri, Throwback Thursday de - ianuarie 16, 2014
#TBT: The Faculty

Ca toti oamenii, ma simt vinovata de o gramada de prostioare: imi plac filmele cu adolescenti, imi plac filmele horror, imi plac filmele SF. Cel mai bine e cand aceste trei caracteristici se unesc si formeaza un tot unitar regizat de Robert Rodriguez, despre care se stie deja ca e un favorit de-al meu.

The Faculty e un horror clasic. Alien invasion la nivel de liceu, cu elevi bine setati in gastile lor tipice.

Avem un Terminator de soi in peisaj (Robert Patrick), unul din cei responsabili (cum altfel?) cu raspandirea parazitului.

Avem o directoare cu aspect de porn star spalat (Bebe Neuwirth) si inca o gramada de adulti ce formeaza corpul didactic (deci… the faculty).

Pe langa ei, avem si cativa elevi, ca deh, e film cu adolescenti. Elijah Wood (care nu mai e de mult hobbitul preferat al tuturor, inlocuit fiind de Martin Freeman) este tocilarul-fotograf la ziarul scolii, vesnic amorezat de editorul ziarului si majoreta-sefa (Jordana Brewster), care evident ca are un iubit sportiv perceput ca fiind cam fara creier (Shawn Hatosy).

Zeke Tyler (Josh Hartnett) este branza aia buna in burduf de caine de care tot imi spunea mama cand eram mica, gata tot timpul sa se ciocneasca cu Miss Elizabeth Burke (o Famke Janssen la apogeul ei fizic).

Avem un caz special de basket case in persoana lui Stokes (jucata de o Clea DuVall mai apatica decat oricand) si the new girl – fata de la tara, Marybeth Louise Hutchinson (Laura Harris). Ah, si pentru fanele R’n’B, Usher apare si el vreo 2 secunde pe ecran.

Povestea e un horror clasic, asa cum deja am spus. Vin extraterestrii, ne controleaza corpurile, copii isi dau seama, acum sa vedem care pe care. Se bate fierul pe eterna problema a americanilor – in cine sa ai incredere, iar povestea este cel putin agreabila.

Robert Rodriguez a reusit sa mixeze o multime de elemente, fara a strica farmecul unei pelicule ce se vrea a fi plina de clisee. Regizorul reuseste sa aduca umorul si actiunea intr-un film care putea sa devina foarte usor plictisitor, iar sprijinul pe care il are in coloana sonora fac din The Faculty un clasic al filmelor din anii ’90. Pentru iubitorii de relaxare, The Faculty le are pe toate: adolescenti, drama, horror, iubire, SF, umor, actiune, lectii de morala si o distributie cel putin suportabila. Mana sigura a lui Rodriguez ghideaza totul fara ezitare, iar eu ma bucur anual de aceasta pelicula, caci vizionarea ei a devenit un ritual.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu