#TBT: Grease

Postat in Reviewuri, Throwback Thursday de - februarie 27, 2014
#TBT: Grease

Aventura mea fabuloasa cu musicaluri a inceput in copilarie, odata cu prima (dar nu ultima, sa fie clar!) vizionare a lui Grease. Pentru un copil din Romania, o tara ce are contact cu musicalurile putin spre deloc, Grease a deschis niste porti fantastice, cu locuri, intamplari si personaje nebanuite. A fost, cred, primul meu contact cu un film cu si despre liceeni, primul meu contact cu un film a carui muzica m-a fascinat.

Povestea e una clasica – fata buna, Sandy Olsson (Olivia Newton-John), indragostita de baiatul rau, Danny Zuko (John Travolta). Incalceli, incurcaturi – istorii clasice de copii amorezati. Cei doi actori din rolul principal au o chimie extraordinara intre ei, si imi place conceptul de “contrastele se atrag si chiar merg bine impreuna” din film, dar cea care m-a impresionat cu adevarat a fost Rizzo (Stockard Channing), una dintre The Pink Ladies. Ce pot sa zic, I am a sucker for tragic characters.

Adevarul e ca tot filmul e construit din niste numere muzicale memorabile, care au supravietuit trecerii timpului, iar ele sunt, practic, singurele care iti mentin atentia treaza pe tot parcursul filmului. Toata lumea stie clasicele Hopelessly Devoted to You, Greased Lightnin’, Beauty School Dropout, You’re the One That I Want si Summer Nights. Le auzi peste tot – la terase, in cluburi, la karaoke, la petreceri cu prietenii, si tot asa, semn ca magia din Grease a depasit anul de gratie 1978 si s-a transportat pana in cel de-al treilea mileniu.

Filmul inca isi pastreaza savoarea, chiar si dupa atatia ani, drept dovada inca este pe listele criticilor cand e vorba de filme bune. Pentru mine e o placere sa-l revad cu o frecventa (cel putin!) anuala si sa cant (in gand sau in persoana, depinde de ceea ce-mi permite “publicul”) toate numerele muzicale. Energia din Grease e infectioasa, asa ca eu ma voi duce sa dansez pe Grease Lightnin’, cat voi cititi reviewul.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu