#TBT: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Postat in Reviewuri, Throwback Thursday de - octombrie 16, 2014
#TBT: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Daca saptamana trecuta am vazut Dracula Untold, si daca la sfarsitul lunii tot trebuie sa ma vad iarasi cu domnul Brad Pitt, vizionarea lui Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles pare o alegere extrem de potrivita in lui Halloween.

Inca imi amintesc senzatia de anticipatie care ma bantuia inainte de a vedea pentru prima data filmul, o senzatie nascuta de nevoia de filme altfel intr-o tara post-decembrista si asa sumbra, dar cu toate astea, numai lucruri placute ma leaga de film. Nu e neaparat primul film cu vampiri pe care l-am vazut, dar e filmul care m-a aruncat spre latura fantasticului horror al literaturii si cinematografiei, si chiar si numai pentru atata lucru ar trebui sa-i fiu recunoscatoare.

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles e de o opulenta greu de egalat in anii de dupa el, si opulenta asta este asociata cu o sensibilitate bolnavicioasa, o predilectie fascinanta pentru costumele de epoca si o paloare a personajelor cumulata cu o eleganta innascuta ce au devenit etalon pentru filmele de gen.

Avand la baza un roman de Anne Rice, Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles ii are in rolurile principale pe doi dintre cei mai cautati actori ai Hollywoodului, atat atunci, cat si acum. Tom Cruise este un villain perfect, cu o personalitate puternica si un caracter care nu face altceva decat sa se impuna in fiecare scena. Lestat de Lioncourt este un pedant crud si gata sa perverteasca orice suflet, si tot ce inseamna admiratie pura se indreapta spre acest personaj carismatic, pe care Tom Cruise il interpreteaza exceptional, dovedind ca poate sa iasa din zona sa de confort cu mare usurinta.

Si atunci, ca si acum, relatia dintre mine si Brad Pitt era una, practic, non-existenta. Louis de Pointe du Lac e, pentru mine, cel putin, un om care alege sa-si planga de mila si care refuza sa se ridice deasupra conditiei sale, deci un foarte prost model pentru tinerii impresionabili, iar Brad Pitt are destule scene in care overactingul sau, dimpotriva, no actingul sunt la ele acasa. Pur si simplu, ma plictiseste, si nici nu are vreun pic de chimie cu restul distributiei.

Christian Slater era, la momentul respectiv, un tip destul de capabil si relativ cunoscut si, in pofida unui rol micut, reuseste sa faca din reporterul Daniel Molloy un tip care evidentiaza perfect admiratia si teroarea pe care ni le trezesc fapturile noptii.

Remarcabila, ca de obicei, Kirsten Dunst straluceste, pur si simplu, in rolul Claudiei, vampirul-copila-femeie, reusind sa transmita toate emotiile conflictuale pe care le-ar putea naste o situatie de acest gen, and then some!

Antonio Banderas, in rolul lui Armand, este nesuferit, ca intotdeauna, plin de aroganta si autosuficienta, iar accentul sau este pur si simplu incredibil de enervant!

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles are cate ceva pentru fiecare dintre noi. Tensiune sexuala de tot felul, decoruri fabuloase sau, dimpotriva, perfecte pentru a arata un stil de viata decrepit, o poveste solida pe o muzica extraordinara, o distributie de exceptie, pe placul oricui, foame, tradare, lipsa apartenentei, singuratati de tot felul si tristete. Vizionare placuta va urez, noaptea fie cu voi!

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu