#TBT: Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Postat in Reviewuri, Throwback Thursday de - iunie 04, 2015
#TBT: Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Cand nu stiu cum sa mai adorm, pot sa ma bazez oricand pe Guy Ritchie ca sa-si faca treaba de somnifer supraapreciat.

De data asta, Lock, Stock and Two Smoking Barrels vine sa ma “distreze”, in speranta ca faima regizorului englez nu e tocmai nemeritata si poate ca Jason Statham e capabil de ceva joc artistic mai de calitate. Din pacate, prejudecatile mele mi-au dovedit inca o data ca instinctul e mai bine de ascultat in dupa-amiezi de vara, asa ca sub nicio forma nu va recomand sa urmariti debutul lui Ritchie.

Inainte sa fie celebru drept arm candy pentru Madonna, Guy Ritchie era un nene care nu facea decat niste filme care incercau cu disperare sa combine elocventa tarantiniana cu umorul uscat al britanicilor, si Lock, Stock and Two Smoking Barrels vine sa demonstreze ca aceasta combinatie nu e una fericita.

Cu niste actori in mare parte mediocri si totally forgettable, acest efort lipsit de coerenta incearca sa evoce filmele crime care au bantuit anii ’90, fara prea mult succes si originalitate.

In ciuda povestii promitatoare, debutul lui Guy Ritchie fells short pe toate nivelurile, si daca cineva are senzatia ca asta e filmul care a facut din Statham acest zeu al muschilor din ziua de azi se inseala amarnic.

Singurele personaje cat de cat simpatice sunt Hatchet Harry (P. H. Moriarty) si Big Chris (Vinnie Jones), dar tot nu e indeajuns sa compenseze pentru o experienta seaca. All in all, pentru functia de somnifer, filmul e ok, dar daca il vreti distractiv, mai bine va reorientati.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu