#TBT: True Romance

Postat in Reviewuri, Throwback Thursday de - octombrie 24, 2013
#TBT: True Romance

Putine filme sunt la fel de importante pentru mine precum True Romance. Vizionat din greseala, la gramada cu alte film ce purtau amprenta lui Tarantino, True Romance ramane filmul pe care il vizionez mereu in preajma Craciunului (pe langa Love Actually), si asta mai ales datorita genialului Hans Zimmer.

O sa fac o scurta paranteza si o sa remarc faptul ca, de la aparitia mp3 player-ului in viata mea, You’re So Cool a fost nelipsita din lista mea si de fiecare data mi-a dat fiori de gheata, gandindu-ma la Alabama si Clarence.

Filmul este despre dragoste in toate felurile ei: ciudata, bolnava, aruncata pe garduri si pierduta in bordeluri. O armata de staruri vin sa insoteasca numele lui Tony Scott si reusesc sa ne aduca in fata o poveste nu neaparat originala, cat reala.

Filmul este si despre obstacole, de tot felul, mici si mari, fix ca in viata, iar asta il face dureros de real si savuros de dulce de privit de pe margine. Christian Slater n-a jucat nicicand mai bine (poate doar in Basil si Heathers, dar e posibil sa ma insel). Patricia Arquette e de o inocenta dezarmanta si de o sinceritate izbitoare. Dennis Hopper are si el o scena intensa, Val Kilmer il joaca pe Elvis, un Brad Pitt la inceput de cariera te va face sa razi cu siguranta, iar Christopher Walken, Samuel L. Jackson si Tom Sizemore gireaza pentru o pelicula fascinanta.

Special l-am pastrat la urma pe cameleonul Gary Oldman. True Romance a fost filmul in care m-am indragostit pe viata de actorul asta multi-fatetat, pe care nu stie nimeni cum il cheama si care poate fi recunoscut cu usurinta drept “aaa, tipul ala din filmul ala”. Drexl Spivey este unul din personajele-legenda ale cinematografiei, atat prin modul in care e prezentat, cat si prin modul in care e jucat. Nu e de mirare ca Oldman a ramas in istorie pentru rolul brutal pe care l-a avut in True Romance. Un sociopat pe cinste, jucat de un actor a carui versatilitate este de mult cunoscuta, Drexl Spivey este cotat de unii in top 5 al celor mai cool drug dealers din istoria cinematografica si sunt sigura ca pentru asemenea declaratii, Drexl ti-ar baga un revolver pe gat si te-ar scuipa fara menajamente in timp ce apasa tragaciul. 

True Romance este una din capodoperele lui Tarantino. Nealterat de pretentii hollywoodiene si de regizori fara viziune, rezultatul final este unul dintre cele mai dinamice prezente in cinematografia actuala, cu o doza consistenta de dramatism si romantism, fara a uita de factorul thriller. Bine portionat, cu suficient screen time pentru toate numele mari din distributie, True Romance are un echilibru al sau, fara a uita de violenta gratuita tipic Tarantino, fara a uita de muzica, ce e in sinea ei un personaj, si fara a pierde din energie nici macar o secunda.

True Romance, asa cum spune numele, este despre iubire. Iubirea adevarata care poate cuceri totul, despre care tot vorbesc poetii si nebunii si pe care biblia o considera perfecta. Tarantino a scris scenariul perfect pentru asta, Scott a regizat filmul in maniera potrivita, iar noi trebuie doar sa vizionam True Romance pentru a realiza ca dezamagirile sunt doar temporare si ca totul se rezolva cu doar putina dragoste.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu