Ted 2

Postat in Reviewuri de - iunie 25, 2015
Ted 2

Ursulețul s-a întors și nu-i cu susul în jos. De fapt, de data asta, lui Seth MacFarlane i-a ieșit un film chiar bunicel, aș putea zice, în ciuda evidentelor defecte.

Dacă primul Ted l-a prins pe Johnny în curs de maturizare forțată, în cel de-al doilea “episod” din viața buclucașului ursuleț suntem martorii unei evoluții aproape naturale pentru un imatur de prima clasă.

Oricât ar încerca Mark Wahlberg, nu are cum să-mi placă de el sau de personajul lui. Mi s-a părut că actorul este vopsit aiurea (n-am stat să verific dacă am sau nu dreptate), că ridurile îi sunt oarecum mai pronunțate și că talentul său e tot relativ lipsă. Din fericire, însă, pentru John Bennett seriozitatea e doar punctuală și absolut nenecesară.

Ce frapează, însă, este maturizarea lui Ted. “Vociferat” tot de către MacFarlane, Ted pare să înțeleagă cu ce se mănâncă viața mai bine decât prietenul său. Încă din primele clipe asistăm la o ceremonie de căsătorie între un ursuleț și o blondă voluptoasă (geniala Jessica Barth face un rol delicios), dar și la niște momente de trezire bruscă la realitate. Totul pare să decurgă firesc pentru toată lumea, în afară de Johnny.

De-a lungul filmului avem parte de cele mai reci dușuri ever. Să fie oare Ted mai matur decât omul care îl deține? Să aibă el mai multe vise, emoții și empatie decât John? Să fie el mai VIU decât copilul ăsta mare? Doar Seth MacFarlane vă poate răspunde la întrebare…

Fără să epuizeze toate glumele în trailer, Ted este, totuși, mai puțin comic decât m-aș fi așteptat să fie. Și nu o zic că un reproș. Scenaristul-regizor-actor Seth MacFarlane a făcut în așa fel încât să creioneze o poveste mult mai sinceră și mai profundă decât aș fi sperat, chiar dacă un pic mai serioasă decât o comedie de rând, să zicem, dar treaba asta îi iese mult mai bine decât aș fi crezut.

Probabil că un mare plus este chimia extraordinară dintre Ted și Sam(antha) L. Jackson, interpretată extrem de bine (sau mă rog, atât cât i-a permis scenariul) de către o superbă Amanda Seyfried. Acest nou personaj, venit să umple golul lăsat de Mila Kunis, este o gură de aer proaspăt în această comedie despre un bromance între specii, și Samantha este o adiție interesantă într-o comedie cu și despre testosteron și iarbă. N-aș merge până într-acolo încât să zic că Seyfried salvează filmul, dar în mod cert ajută foarte mult.

Giovanni Ribisi revine în rolul ciudatului Donny, și încă reușește să mă fascineze fascinația lui pentru personaje dubioase. Morgan Freeman a făcut cumva și a reușit să-și găsească un rol un pic diferit de atotputernicia lui dumnezeu, de care părea să fie legat pe viață, și în rolul lui Patrick Meighan, avocat de drept civil, Freeman este amuzant și plin de viață (mare lucru!).

Evident, fiind un film de Hollywood, Ted 2 e împânzit de apariții neașteptate: Sam J. Jones, Liam Neeson, Tom Brady, Jay Leno, Jimmy Kimmel, Taran Killam, Jessica Szohr, și aceștia sunt doar câțiva dintre cei “observați” de mine… Vă las pe voi să-i descoperiți pe restul!

Fanii ursulețului obraznic o să fie mulțumiți de acesta continuare. Seth MacFarlane nu-și uită obiceiul de a profana orice situație cu ceva scârbos, grotesc sau o combinație bolnavă între cele două de mai sus, treabă care garantat va stârni râsete într-o sală de adulți. Pentru copii, însă, filmul ăsta nu e cea mai bună alegere, dat fiind înjurăturile și glumele uneori mult prea subtile. Ted 2 reușește să fie un sequel mai bun decât originalul, cu o coloană sonoră neașteptat de bună, cu o distribuție care se “leagă” foarte bine și cu un final… Nu vă zic de care!

Ted 2 intră în cinematografe începând cu 26 iunie. Mulțumesc RoImage șCinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitația la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu