Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows

Postat in Reviewuri de - iunie 05, 2016
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows

Testoasele s-au intors, si n-as fi crezut ca voi spune asta vreodata, tare bine au facut! Primul film, caruia i-am oferit cu generozitate trei stele, a deschis drumul unor testoase moderne, dar care abia acum devin simpatice.

M-am dus, la fel ca la primul film, fara asteptari, dar se pare ca Dave Green reuseste sa-si spuna povestea mai bine, caci acest al doilea installment e chiar distractiv. Si, as zice eu, aproape lipsit de nebuloase, exceptie facand motivatia din spatele actiunilor lui Krang, dar ma rog… Cui ii pasa?!

Asa cum am zis, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows e chiar un film distractiv si care m-a facut repede sa ignor lipsa talentului lui Megan Fox, revenita in rolul lui April O’Neil, si al lui Stephen Amell, care il joaca pe Casey Jones. De fapt, cam toti umanoizii din film sunt la limita acceptabilitatii, dar noroc ca avem testoase, mistreti, sobolani si alte animale care sa ne infrumuseteze ecranul.

Leo, Donny, Mickey si Raph o iau de la capat in lupta impotriva lui Shredder, ajutati de April,  Vern si noul lor prieten, Casey, intr-o cursa contracronometru in care eroii filmului incearca sa salveze planeta de la o iminenta distrugere. In prima faza, as fi zis ca e imposibil ca acest scenariu reciclat sa functioneze, dar uite ca, la final de TNMT am plecat placut surprinsa de rezultatul final.

Atmosfera generala a filmului e una destul de light, plina de glumite aruncate printre scene de actiune aproape perfecte. Filmul se ia in serios, fara a incerca sa-si deprime spectatorii si sa-i oboseasca cu prea multa sobrietate, ca in prima parte, iar de data aceasta cei patru frati sunt exact ce-mi aminteam eu din copilaria mea.

Personajele negative sunt si ele destul de proeminente in TNMT 2, in special Bebop si Rocksteady, care vin sa aduca mai mult rasete decat groaza si care m-au facut sa ma simt de parca anii ’80-’90 au revenit and now they’re here to stay. Shredder, din pacate, ca si Krang, nu reuseste sa devina un pericol in adevaratul sens al cuvantului, dar pana la urma, nici nu am nevoie, pentru ca filmul pare sa functioneze ok si fara explicatii si motivatii prea multe.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows face apel la amintiri si nostalgie, fara sa uite sa-si translateze eroii intr-o epoca moderna. Rezultatul e unul cu putine goluri, foarte distractiv si perfect pentru cei care inca n-au renuntat la copilaria lor.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of The Shadows a intrat in cinematografe incepand cu 3 iunie. Multumesc RoImage si Grand Cinema Baneasa pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu