Terminator Genisys

Postat in Reviewuri de - iulie 01, 2015
Terminator Genisys

Ah, cat l-am asteptat!

Daca si voi ati crescut cu I’ll be back! si Hasta la vista, baby! spuse cu o voce grava si accent austriac, inseamna ca si voua va era dor de Arnie in rolul vietii sale. Terminatorul din trecut revine la sentimente mai bune in acest nou capitol al povestii lui Google sub numele de Skynet, si Arnold Schwarzenegger demonstreaza ca inca mai poate sa duca scene intregi de actiune fara sa i se clinteasca nici macar un fir de par din spranceana.

Sau poate sunt eu prea infatuata de acest batran (dar nu depasit!) pachet de muschi, habar n-am…

Terminator Genisys nu este pentru sceptici si nici pentru cinici. Este pentru fani, tineri si batrani deopotriva, si creatia ce poarta semnatura lui Alan Taylor are dubiosul farmec de a uni si actualiza o poveste cu timeline incert si de a o aduce la viata intr-un ritm ametitor.

Schwarzy, mai ridat si parca mai obosit ca oricand, face echipa buna cu Emilia Clarke, care joaca o noua Sarah Connor, cu ceva mai mult sex appeal, dar si un pic mai multa gingasie si sensibilitate. Si uneori sarcasm, pentru ca let’s face it – traim intr-o epoca in care daca nu suntem sarcastici, nu existam.

Jai Courtney este un actor tanar, ca si Clarke, pe care l-am remarcat anul trecut in Divergent si care ESTE Kyle Reese. Courtney este un tip exceptional, cu o voce care pur si simplu ti se lipeste de creier, iar rolul din Terminator Genisys i se potriveste perfect.

Jason Clarke este pur si simplu divin in rolul lui John Connor. Actorul are o expresivitate deosebita, care ii permite sa emuleze dualitatea om-masina cu o usurinta incredibila. Pana la Terminator Genisys nu a fost niciun terminator perfect, singurul de care as fi putut spune ca se apropie de senzatia asta este T-1000 al lui Robert Patrick, dar acum prezenta lui Jason Clarke sterge cu buretele tot ce a existat pana acum.

Daca pana acum eforturile de a relansa aceasta franciza au esuat lamentabil (si nu sunt singura care crede asta!), Terminator Genisys pare sa egaleze geniul cinematografic al lui Terminator 2: Judgment Day. De o fluiditate remarcabila, atat in miscare, imagine, scenariu si viteza, filmul pare sa fi gasit reteta perfecta pentru o idee care a fost cu mult inaintea vremurilor sale…  Aroma robotilor lui Skynet is here to stay, and boy, does it taste good!

Da, filmul are momentele lui de siroposenie si are parte si de scapari tehnice, de logica sau de poveste, dar asta nu inseamna ca Terminator Genisys nu e un must see. Pentru cei care au dubii, musai de servit la IMAX, fara de care John Connor n-ar fi atat de fermecator si ucigator. Sa nu mai spun si de coloana sonora, care prinde viata sub bagheta lui Lorne Balfe , “supravegheat” de Hans Zimmer… Daca nici asta nu va convinge, nu stiu ce v-ar convinge sa vedeti filmul!

Terminator Genisys intra in cinematografe incepand cu 3 iulie. Multumesc RoImage si Cinema City AFI Palace Cotroceni pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu