The 5th Wave

Postat in Reviewuri de - ianuarie 22, 2016
The 5th Wave

Daca tot s-a terminat cu trilogia The Hunger Games, mai e destul pana cand apare noul Divergent si The Maze Runner: Scorch Trials a fost o dezamagire pe toate planurile, era normal sa ma inarmez cu rabdare (fara tutun) pentru vizionarea noului film din categoria distopie young adult. The 5th Wave o aduce pe ecrane pe Chloë Grace Moretz, o actrita bunicica, zic eu, si de la care am ceva pretentii.

Filmul e un pic prea haotic pentru gustul meu. Incepe direct cu o bucata puternic marketata in trailer, si apoi se intoarce la povestea despre origini, si se pierde pe-acolo mult timp… Senzatia generala a fost ca domnul regizor nu prea stia cum sa spuna povestea valurilor extraterestre care vin sa napadeasca pamantul nostru drag. Nu mai spun de faptul ca uneori personajele feminine au accese de misandre in cele mai stupide momente. Astea e doar cireasa de pe tortul asta care pare sa aiba prea multe chestii in el.

Dat fiind faptul ca The 5th Wave pare sa fie mai mult haotic decat orice altceva, mi-e foarte greu sa spun lucruri despre el. Chloë Grace Moretz incearca din rasputeri sa fie un lead bun, dar povestea nu-i permite prea multe. E, probabil, cel mai artificial personaj principal din cate am vazut in ultimii ani – copilul bun la toate, perfect, fara urma de rautate sau defecte. Chloë Grace Moretz e o actrita capabila, dar din pacate, in rolul lui Cassie Sullivan nu ii iese mare lucru, pentru ca acest copil nu are personalitate deloc, si e cam greu sa joci rolul unei papusi perfecte.

Ma asteptam, insa, macar la ceva mai multa actiune, data fiind tematica post-apocaliptica a filmului. Din trailer am vazut ceva armata, nave spatiale, rafale de mitraliera si alte chestii care presupun ceva suspans. Filmul, insa, le-a daramat repede si pe acestea, pentru ca rezultatul final al lui J Blakeson este o pelicula de 112 minute fara cap si fara coada, fara pic de suspans si emotie.

Poate ca sunt obisnuita cu filme post-apocaliptice mai bine legate, mai bine construite. Poate ca, totusi, The Hunger Games a lasat in urma o mostenire care nu poate fi negata. Sper doar ca viitorul seriei sa fie ceva mai alert si mai bine legat.

The 5th Wave intra in cinematografe incepand cu 22 ianuarie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu