The Nice Guys

Postat in Reviewuri de - mai 26, 2016
The Nice Guys

Cine ma cunoaste, stie deja ca nu-mi place sa ma uit la trailere, asa ca nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca The Nice Guys e marketat drept “filmul ala facut de aia care au facut Iron Man 3” in loc de “filmul facut de tipul ala super smecher care a facut Kiss Kiss Bang Bang“. Nu pot sa-mi dau seama cum, pentru un film care e noir si comedy buddy, ca si Kiss Kiss Bang Bang, masinaria de presa a decis ca asocierea cu un film cu supereroi e mai potrivita.

Drept urmare, The Nice Guys ar fi putut zbura bine mersi under the radar, caci numele lui Shane Black nu apare prea evident pe generic. Si cu toate astea, se vede clar inrudirea dintre cele doua filme, se vede evolutia regizorala si apetenta lui Black pentru detalii si subtilitati si asta face ca The Nice Guys sa fie una din surprizele anului 2016.

Comediile nu sunt punctul meu forte, pentru ca tind sa exagereze cu glume de duzina si umor de autobaza, dar Shane Black aduce pe marile ecrane un alt fel de comic, care pare sa multumeasca publicul de toate categoriile. Filmul e ajutat si de chimia incredibila, la propriu, dintre Ryan Gosling si Russell Crowe.

Daca am ajuns la film pregatita sa-l vad pe Gosling intr-o comedie (caci le alege atat de rar!), am plecat de-acolo total uimita de Crowe, care este un actor pe care il tolerez cel mult. Gosling, in rolul lui Holland March, este un basket case total. Tata denaturat, alcoolic, un detectiv nu tocmai reusit si un barbat cam lipsit de testosteron, cel putin in prima faza, Ryan Gosling face tranzitia de la Young Hercules, la Drive, la The Place Beyond the Pines si The Big Short intr-un mare fel. Scenele sale i se potrivesc ca o manusa personajului sau, si credeti-ma ca nu veti reusi nicio clipa sa-l deosebiti pe actor de el.

In opozitie, Russell Crowe e un irlandez aparent foarte calm, puternic si un fel om bun la toate cand vine vorba de violenta. Jackson Healy este aproape simpatic, cu tot stoicismul sau si caracterul sau taciturn. Mai fascinanta de atat nu e decat dinamica pe care o are atat cu March, cat si cu fiica acestuia, jucata de o promitatoare pustoaica frumoasa, Angourie Rice.

Povestea are loc in anii ’70, cu decorurile de rigoare, muzica din dotare si moda specifica, si e de-a dreptul savuros tot ce se intampla pe ecran. De mult n-am mai vazut o buddy comedy asa bine realizata, cu cateva aparitii spectaculoase din partea lui Kim Basinger, as hot as ever, si mai ca-mi vine sa-l revad saptamana asta. Pentru cei nostalgici dupa Kiss Kiss Bang Bang, The Nice Guys e follow up-ul potrivit, dar cei inselati de titlul “de la regizorul Iron Man 3” probabil ca vor cere un refund.

The Nice Guys intra in cinematografe incepand cu 27 mai. Multumesc Freeman Entertainment sGrand Cinema & More pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu