The Shallows

Postat in Reviewuri de - iulie 13, 2016
The Shallows

Blake Lively este starul din The Shallows, un film care ar putea sa te pacaleasca, daca asta iti doresti sa crezi, ca e superficial si subtire. Cu un subiect care te acapareaza instant, The Shallows iti pune in fata o poveste simpla, dar care functioneaza in aproximativ 95% din timp fara probleme. Restul de 5% e dat de nevoia de a exagera inutil, dar hei – vorbim totusi de fictiune si de Hollywood, si pentru mine e un procent acceptabil.

In rolul lui Nancy Adams, Blake Lively nu poate fi mai departe de personajul care a consacrat-o, Serena van der Woodsen. Actrita joaca rolul unei americane tipice – blonda, subtire, cu hobby-uri relativ periculoase si extrem de descurcareata. In cateva minute, Nancy iti arata ca e o persoana sensibila, dar foarte curajoasa, o tipa care-si foloseste la maxim resursele, dar care e decisa sa supravietuiasca in orice moment, si care, practic, este de fapt un MacGyver mai sexy si caruia ii place surful.

Cadrele cu Blake Lively au rolul de a face barbatii sa-si doreasca o femeie ca ea si femeile de a fi ca ea – neinfricata, stoica, nostalgica si prietenoasa. Cadrele cu peisajele mexicane, insa, par rupte din povesti, dovada imaginile care zabovesc pe plajele ascunse, pe valurile salbatice, pe frumusetea naturala a unui colt de lume secret. Aceasta imbinare de uman si salbatic e facuta foarte frumos, iar trecerile de la un cadru la altul fac sa fie cat de cat acceptabile scenele in care Lively alege sa duca jocul actoricesc la limita suportabilitatii.

Pana la urma, cu tot deznodamantul sau previzibil, felul in care e spusa povestea din The Shallows il face sa fie un thriller mai mult decat decent. Daca va doriti doar un popcorn movie pentru vara lui 2016, s-ar putea sa descoperiti in noul film al lui Lively o doza de suspans si frica neasteptate, and for what it’s worth, as zice ca e mai mult decat speram de la acest urmas al lui Jaws de care nici nu mi-am dat seama ca aveam nevoie.

PS: nu uitati de concurs!

The Shallows intra in cinematografe incepand cu 15 iulie. Multumesc InterComFilm pentru invitatia la film.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu