The Theory of Everything

Postat in Reviewuri de - martie 03, 2015
The Theory of Everything

Eddie Redmayne este unul dintre tinerii actori care merita urmariti, am zis asta de mai multe ori. Adun la prezenta lui din The Theory of Everything si faptul ca Stephen Hawking este una dintre cele mai carismatice personalitati ale secolului trecut (va recomand sa cititi macar prima lui carte, A Brief History of Time – este o carte exceptionala, scrisa pe “limba” tuturor), si as fi zis ca filmul despre care vorbesc astazi este unul dintre cele mai asteptate pelicule ale anului.

Daca ar fi sa fiu cu adevarat sincera, Eddie Redmayne este superb in rolul lui Hawking. Actorul reuseste sa il imite la perfectie pe omul de stiinta, pana in cele mai mici detalii, si felul in care se transpune Eddie Redmayne in rolul lui Stephen Hawking merita Oscarul cu prisosinta.

In acelasi timp, The Theory of Everything, bazat pe memoriile lui Jane Wilde Hawking, fosta sotie a fizicianului, are sansa aproape unica de a ne lasa sa privim totul prin ochii lui Jane. Practic, desi filmul este, in teorie, despre viata lui Stephen Hawking, as zice ca e mai degraba despre viata alaturi de el. Felicity Jones, in rolul lui Jane, este extrem de placuta si dozeaza perfect emotia, impulsivitatea, remuscarea, furia si dezamagirea, reusind sa ne prezinte un personaj complex, care este, in ochii mei, cel putin, protagonistul filmului.

The Theory of Everything nu si-a speculat, insa, prea bine momentul lansarii. Pus la dispozitie maselor in aceeasi perioada in care eroii din American Sniper – ce-i drept, mai putin intelectuali, si din The Imitation Game – un pic mai scortosi si mai aroganti, filmul ar putea parea inca o poveste biografica despre un neadaptat care deschide cai.

Cu toate acestea, dintre cele trei, The Theory of Everything are cel mai mult nerv, fara a fi impulsiv si impins spre psihopatie, dar e si cel care ofera cel mai autentic sentiment de apartenenta, fara a indeparta publicul mai putin documentat.

Bonus, pentru fostii studenti de la Politehnica – primul gand pe care l-am avut urmarind The Theory of Everything a fost “OMG, astia au filmat in laboratoarele din Poli!”.

Aceasta postare a fost scrisa de
Pasionata de litere si filme, am incercat sa gasesc modalitatea prin care sa le imbin, fara a provoca o noua apocalipsa. Ma puteti citi si pe www.breathemein.net si www.nimic.info.

Lasa un comentariu